Kannattavaa ja vastuullista

liiketoimintaa

Takana yli neljän vuosikymmenen työura

Nykypäivänä pitkät, kymmeniä vuosia kestävät työurat eivät ole enää kovinkaan tavallisia, mutta Nordkalkista niistä löytyy useampia esimerkkejä.

Irja Salumets on ollut Nordkalkin ja sen edeltäjän Rakke Lubjatehaksen palveluksessa jo 42 vuotta. Hän tuli Rakken kalkkitehtaan eli Rakke Lubjatehaksen laboratorioon töihin elokuussa 1974 Tallinnan polyteknisestä instituutista, nykyiseltä nimeltään Tallinnan teknillinen yliopisto. Irja on vuosien varrella toiminut erilaisissa laatuun ja teknologiaan liittyvissä tehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii teknologiapäällikkönä vastaten tuotelaadusta ja -sertifioinneista.

Irjan mukaan hänen pitkän työuransa selitys saattaa löytyä perusteellisuudesta, oppimiskyvystä ja jääräpäisyydestä. Hän oli opiskellut viisi vuotta kemian laitoksella, muttei tiennyt juuri mitään kalkkikivipohjaisten tuotteiden valmistusprosesseista tullessaan töihin Rakken kalkkitehtaalle. Hän oppi työtä tehdessään; tärkeimmät opettajat olivat vanhemmat kollegat sekä Neuvostoliiton kuuluisimman kalkkituotannon asiantuntijan, professori Monastõrjovin oppikirja, jota Irja sanoo edelleen käyttävänsä.

Työnteko on Irjalle luontaista, eikä hänen mielestään pidä luulla osaavansa kaikkea. Oppimisen halun lisäksi Irjan pitkän yhtenäisen uran taustalla on se, että hän on aina pitänyt työtään mielenkiintoisena. Hän on myös iloinen, että yritys ja sen laboratorio ovat vuosien varrella kehittyneet moderneiksi.

Irja suunnittelee jatkavansa työelämässä vielä ainakin vuoden tai pari. Vuonna 2016 Irja sai Länsi-Virumaan maakuntahallituksen myöntämän ”hyvän työntekijän” tunnustuksen pitkästä työurastaan Nordkalkissa. Toinen saman tunnustuksen saanut Nordkalkin työntekijä oli tekninen päällikkö Ivan Poznjak, jolla on takanaan jo 36 vuoden työura. Tunnustuksen myöntämisen ehtoina oli vähintään 10 vuoden työuran lisäksi merkittävä vaikuttaminen organisaation kehittämiseen ja sosiaalinen aktiivisuus.

Maaherra Marko Torm luovutti ”hyvän työntekijän” tunnustuksen Irjalle Viron yrittäjienpäivänä 6.10.2016.

Irja Salumets 600px

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.