Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalkin joulutraditio: lahjoituksia lasten hyväksi

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 10.12.2018

Nordkalk muistaa tänäkin jouluna lahjoituksella organisaatioita, jotka tekevät työtä lasten hyväksi.


Suomessa lahjoituksen saa Pelastakaa Lapset ry. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Joulukeräykseen lahjoitetuilla varoilla edistetään kotimaan lastensuojelutyötä kuten tukiperhetoimintaa. Lue lisää järjestöstä.

Myös Ruotsissa tuen saaja on lasten ja nuorten oikeuksia ajava sitoutumaton kansalaisjärjestö BRIS (Barnens rätt i samhället). Sen tavoitteena on parantaa lasten ja nuorten elinolosuhteita YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti.  Tänä vuonna BRIS on erityisesti kampanjoinut lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Joulukeräys varmistaa osaltaan, että koulutetut päivystäjät ovat lasten tavoitettavissa myös joulun aikana. Lue lisää järjestöstä.

Tarton yliopiston lastensairaalan säätiö (Tartu University Hospital Children's Foundation) on Nordkalkin lahjoituksen saaja Virossa. Vuodesta 2000 toiminut säätiö auttaa vakavasti vammaisia lapsia saamaan hoitoa maksamalla heidän hoitokustannuksiaan. Hoitolaitteiden hankinta sairaalan lastenklinikalle ja kansainvälisen asiantuntijavaihdon tukeminen kuuluvat säätiön tehtäviin.

Puolassa Nordkalk osallistuu Noble Box -projektiin, joka tavoitteena on avustaa apua tarvitsevia perheitä joulun aikaan suoraan ja konkreettisesti: Nordkalk valitsee joka vuosi kaksi perhettä yhtiön kahden suurimman toimipaikan, Miedziankan ja Slawnon alueilta. Yhtiön lahjoituksella lämmitetään talot, ja lisäksi Nordkalkin henkilöstö kerää ja jakaa lahjoja perheille. Yhteensä Noble Box -projekti tukee 20000 puolalaista perhettä. Lue lisää järjestöstä.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.