Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Suomi on riippuvainen Paraisten teollisuuden tuotteista – Nordkalk haluaa toimivat tieyhteydet nopeasti

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 13.11.2018

Kirjalansalmen silta ja toimiva tieyhteys ovat elinehtoja Nordkalkin toiminnalle Paraisilla. Ilman siltaa toiminta Paraisilla olisi mahdotonta. Kalkkikiveä lähtee Nordkalkin Paraisten yksiköstä noin 40 raskasta ajoneuvoa päivässä paperi-, teräs- ja rakennusaineteollisuuden sekä ympäristönhoidon ja maatalouden tarpeisiin.

Saaristotie on ahdas ja alimitoitettu nykyisille liikennemäärille. Parempi tie nopeuttaisi kuljetuksia ja mahdollistaisi isompien ajoneuvojen käytön, mikä taas vähentäisi päästöjä ja toisi säästöjä polttoainekustannuksiin.

Nordkalkin toimitusketjujohtaja Mikael Furu oli mukana, kun delegaatio Paraisilta kävi liikenneministeri Anne Bernerin luona 5.11.2018.

- Vastaanotto oli hyvin positiivinen, ja ministeri Berner ymmärsi toimivan ja luotettavan tieyhteyden tärkeyden alueen asukkaille ja teollisuudelle, kertoo Furu. 

Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava kalkkikivipohjaisten tuotteiden ja ratkaisujen toimittaja, työllistäen yli 150 henkilöä Paraisilla. Paraisilla sijaitsee paitsi kaivos myös pääkonttori, kehityskeskus, jauhatuslaitos Parfill sekä kalkkitehdas, joka valmistaa poltettua kalkkia. Nordkalkin Paraisten yksikön tuotanto vastaa noin viidennestä yhtiön Suomen liikevaihdosta.


Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.