Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Kalkituskausi käynnistymässä loistavissa sääolosuhteissa

Anna-Kaisa Haapajärvi (info a nordkalk.com), 22.8.2018

Syksyn kalkituskausi on käynnistymässä. Viljojen puinnit ovat edenneet vauhdikkaasti, ja sää suosii myös kalkitusten aloittamista. Ensimmäisiä kalkkikuormia sänkipelloille on päästy jo levittämään Etelä-Suomessa.

Videon kansi

Länsi-Uudellamaalla kalkkia urakoiva Thomas Lindqvist on aloittanut kalkitukset viime viikolla. ”Pellot ovat nyt kuivia ja sänkikalkkia on nyt  hyvä levittää”, Lindqvist iloitsee. ”Erityisesti lohkot, jonne on talvella vaikea päästä, kannattaisi ilman muuta kalkita nyt, kun sää suosii”, hän muistuttaa. Samaa mieltä on Nordkalkin maataloussegmentin Pohjois-Suomen myyntipäällikkö Mika Erkkilä: ”Näyttää, että kalkituskaudesta on tulossa hyvä. Puinnit etenevät rytinällä, ja jos sää pysyy kuivana kalkkia voidaan levittää sänkipelloille pitkään syksyyn.” Hyvät kalkitusolosuhteet kannattaisikin hyödyntää, sillä aina syksyn säät eivät ole suosiolliset. ”Monella on varmaan vielä muistissa märkä viime syksy, jolloin kalkituskausi jäi lyhyeksi. Nyt olisi optimaaliset olosuhteet laittaa maita kuntoon” Erkkilä kannustaa.  

Kalkituskausi 2018

Alkuviikosta Lindqvist levitti Fostop-rakennekalkkia Karjaalla Axel Baarmanin pellolla. Kuvassa vasemalta: Axel Baarman, Thomas Lindqvist ja Tomas Danielsson

Lue lisää rakennekalkista 

Sänkikalkitusta

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.