Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Koululaiset vierailivat Nordkalkin Louhen toimipaikalla

Emmi Nuppula (emmi.nuppula a nordkalk.com), 31.5.2018

Nordkalkin Louhen toimipaikalla kävi perjantaina 25.5. vilinä, kun paikallinen Louhen koulu tuli vierailulle 33 oppilaan voimin. Oppilaat olivat luokilta 1-6. Mukana oli myös opettajat sekä Kerimäkiseuran edustaja. Vierailu oli osa Kerimäkiseuran järjestämää kotiseudulle suunnattua retkipäivää.

Oppilaat tutustuivat Louhen nykyiseen toimintaan mm. tehdaskierroksella. Lisäksi he tutustuivat kalkkikiveen, kun geologi Ulla Salmela kertoi heille geologiasta ja antoi vinkkejä, miten jokainen kivistä kiinnostunut voi tutkia kiviä luonnossa itse. Lisäksi keskusteltiin, mitä kenenkin aamiaispöydässä oli ollut, ja monia hämmästytti kuulla, että kalkkikivi liittyy välillisesti tai suoraan lähes kaikkeen, mitä aamiaispöydällä on.

Kalkkikiven louhinnalla ja jalostamisella on Louhella jo hyvin pitkät perinteet, ja monen kyläläisen sukulaisiakin on työskennellyt siellä aikojen saatossa. Siksi Kerimäkiseuran Kerimäki-emännän Riitta Kapasen mielestä on tärkeää, että koululaiset oppivat myös kylässä olevasta teollisesta toiminnasta ja sen vaikutuksesta lähialueen elämään. Tämäntyyppinen yhteistyö on myös Nordkalkille tärkeää - ovathan lapset ja nuoret mahdollisesti tulevia nordkalklaisia.

Pojat 600px tytöt 600px Pojat2 600px

Teksti Emmi Nuppula, kuvat Terhi Anttila

 

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.