Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

”Boulaget” mukana Lux Archipelagossa – kaivos saa oman valoteoksen

Emmi Nuppula (emmi.nuppula a nordkalk.com), 10.11.2017

Nordkalk osallistuu marraskuussa järjestettävään Lux Archipelago -valofestivaaliin. Paraisten sydämessä, keskellä kaupunkia sijaitseva kalkkikivikaivos saa oman valoteoksen. Sen näkee koulukeskuksen puoleiselta näköalapaikalta, johon on kulku Koulukadulta.

Näköalapaikka on turvallinen, kaikille avoin alue, josta on huikea näkymä lähes koko kaivokseen. Sinne on jokaisella vapaa kulku kellon- ja vuodenaikaan katsomatta. Valoteoksen näkee pimeän aikaan koko valofestivaalin ajan eli 10.-19.11.2017.

On luonnollista, että kaivos osallistuu paikalliseen tapahtumaan, jonka teemana on ”yhdessä” – kaivoksella ja kaupungilla on pitkä yhteinen historia. Nykyisen Nordkalkin edeltäjä Paraisten Kalkkivuori Osakeyhtiö perustettiin marraskuussa 1898, ja sen jälkeen yhteiskunta on kasvanut monin tavoin kaivostoiminnan ja teollisuuden ympärille; kaivos ja Paraisten kaupunki ovat kasvaneet yhdessä jo 119 vuotta.

Kaivoksen osallistuminen valofestivaaliin on samalla ensimmäinen askel kohti ensi vuonna käynnistyvää juhlavuotta, jonka aikana juhlistamme yhtiön, ”Boulagetin”, 120-vuotista tarinaa, joka sai alkunsa Paraisten kaivoksesta.

Valoteos on toteutettu vähän energiaa kuluttavilla LED-lampuilla. Toteutuksesta vastaa Bright Finland.

Teksti ja kuva: Emmi Nuppula

Boulaget deltar i Lux Archipelago
293 kt, päivitetty 10.11.2017

Kaivoksen valoteos

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.