Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Rakennekalkkikokemuksia Mustiolta

Jenni Westerlund (info a nordkalk.com), 20.9.2017

Inkoolainen Jonas Hildén kiinnostui rakennekalkista, kun lähellä sijaitsevan järven veden laadusta huolestuttiin. ”Joku suositteli rakennekalkitusta valuma-alueen peltojen käsittelyyn”, Hilden kertoo ja niinpä tilalla tehtiin rakennekalkitus vuoden 2013 syksyllä.

Viljavuusarvot olivat Hildénin pellolla jo ennen rakennekalkitusta lähtökohtaisestikin hyvällä tasolla: pH-arvo oli noin 6,5 paikkeilla ja kalsiumlukukin hyvällä tasolla. Rakennekalkitus 7 tonnia/hehtaari tehtiin syksyllä ja maa muokattiin heti levityksen jälkeen. Noin puolet lohkosta jätettiin käsittelemättä. Viljelijä kertookin havainneensa kalkitun ja kalkitsemattoman puolen välillä silmin nähtävän eron kasvustossa. ”Vaikutus oli nähtävillä parina kasvukautena rakennekalkituksen jälkeen, mutta enää eroa ei huomaa”, hän kertoo. Viljavuusarvoja tarkasteltaessa rakennekalkituksesta on nähtävissä vielä hieman eroa: kalkitun osan pH on 7 ja kalkitsemattoman noin yhden viljavuusluokan alempana.

Rakennekalkitusta mustiolla

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.