Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Ossi ja Erja Gotlannissa – työvaihtokokemuksia Storugnsista

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 18.9.2017

Kun Nordkalkin Storugnsin toimipisteessä Gotlannissa kävi ilmi, että kesällä laboratoriossa tarvitaan ammattitaitoista lisätyövoimaa, sitä päätettiin etsiä yhtiön sisältä. Etsinnän seurauksena Ossi ja Erja Lindstedt Paraisilta viettivät Storugnsissa Gotlannissa kesäkuussa viikon ja elokuussa kaksi viikkoa.

Emme ole aikaisemmin olleet työvaihdossa. Hetken ensin mietimme, mutta kun esimieskin kannusti lähtemään, päätimme kokeilla. Tällaista mahdollisuutta ei tule joka päivä vastaan. Storugnsiin oli helppo tulla ja Gotlanti oli hieno kokemus, kertovat Ossi ja Erja.

Arvokasta kokemusta
Erja sanoo, että oman työn kannalta on tärkeää nähdä mitä muualla tehdään. Itseluottamus vahvistuu ja motivaatio kasvaa, kun tuntee, että osaa työnsä. Hän sai arvokasta kokemusta ja hänestä oli avartavaa nähdä miten muut tekevät töitä. Hänestä tuntuu, että hän sai vietäväkseen uusia asioita mukanaan Paraisille.

20170627 142237 1500

- Storugnsissa työnteko on joustavaa, kaikki tekevät suurin piirtein kaikkea. Kollegamme Madeleine Högbom laboratoriossa voi yhtenä päivänä tehdä testejä labrassa ja mennä seuraavana päivänä ajamaan dumpperia kaivokseen. Ihmiset vaikuttavat hyvin motivoituneilta ja sitoutuneilta työpaikkaansa. Storugnsissa oli hyvä yhteishenki. Voisimme hyvin kuvitella palaavamme Storugnsiin tai kokeilla vaihtoa jossain toisessa maassa, molemmat sanovat yhteen ääneen.

Tuotantoinsinööri Rasmus Magnusson Storugnsista toimi paraislaisten tukihenkilönä. Rasmuksen mielestä oli erittäin hyödyllistä saada vaihtaa kokemuksia ja kuulla millaista arki ja työnteko on ja miten asiat nähdään muualla organisaatiossa. Varsinkin keskustelut Ossin kanssa olivat Rasmuksen mielestä hyvin antoisia.

Työvaihto on kaikille hyödyllinen kokemus
- Storugnsin kannalta tämä vaihtokokemus on sujunut hyvin ja olemme todella tyytyväisiä, koska Ossi ja Erja olivat hyvä tuki meille ja saimme sen avun, jota tarvitsimme. Toivon, että kaikki tässä projektissa mukana olleet ovat saaneet nauttia antoisasta ja inspiroivasta vaihdosta, josta on hyötyä omassa jokapäiväisessä työssämme, sanoo Rasmus.

Rasmus suosittelee ehdottomasti työvaihtoa. Hän kokee sen olevan erinomainen tapa avartaa omia näkemyksiään ja oppia uusia asioita yhtiön toiminnasta ja siitä miten muut ajattelevat asioista.

Uskon, että vastaavanlainen toimintapaikkakuntien ja -maiden välinen vaihto hyödyttää yhtiötä, kun henkilöstön taidot ja kokemus lisääntyvät ja monipuolistuvat. Työvaihto on myös hyvä keino helpottaa tilapäistä ja äkillistä työvoimapulaa, pohtii Rasmus.

Henkilöstön kiinnostus työvaihtoon kertoo sitoutuneisuudesta
- Työkierrot tai muut tehtävän vaihtosopimukset ovat osa henkilöstön osaamisen kehittämistä ja työtyytyväisyyden parantamista. Tällaisissa tapauksissa kokonaisuuden parempi ymmärtäminen eri tehtävissä toimiessa lisää yhteishenkeä ja luo yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Se voi myös virkistää vaihtoon lähtijää tai koko työyhteisöä, kommentoi henkilöstöpäällikkö Katja Lindholm.

Tiina Roine

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.