Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Kaivokset avaavat ovensa ympäri Eurooppaa syyskuussa – European Minerals Day 22.-24.9.2017

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 15.8.2017

European Minerals Day -tapahtuma auttaa meitä ymmärtämään miten kaivokset liittyvät päivittäin käyttämiimme tuotteisiin.

Vuoden 2015 tapahtumassa yli 130 kohdetta 25 maassa ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella järjesti avoimet ovet -tapahtumia toivottaen tuhansia ihmisiä tervetulleiksi tutustumaan mineraalien maailmaan ja kaivostoimintaan.

Nordkalk ja Kunda Nordic isännöivät tapahtuman avajaisia Virossa

Vuoden 2017 European Minerals Day -tapahtuman viralliset avajaiset järjestetään 21.-22.9. Virossa maan EU:n neuvoston puheenjohtajuuskauden kunniaksi.

Nordkalk ja Kunda Nordic isännöivät 10. vuottaan juhlivaa tapahtumaa Nordkalkin Kureveren kaivoksessa 21.9. ja Kunda Nordicin sementtitehtaalla Kundassa 22.9.

Avajaistapahtumissa esitellään miten mineraaliteollisuus osaltaan luo vaurautta ja hyvinvointia paikallisissa yhteisöissä. Tapahtumat linkittyvät myös EU:n kasvu- ja biodiversiteettistrategiaan, EU:n toimintasuunnitelmaan luontoa, ihmisiä ja taloutta varten sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

 Kestävä raaka-aineiden saanti eurooppalaisista esiintymistä on välttämätöntä Euroopan mineraalisektorin säilyttämiseksi.


Eurooppalaisille työpaikoille ja tuotteille tärkeät mineraalit
Mineraalit ovat tärkeitä nykyaikaisten, ympäristöystävällisten teknologioiden ja lopputuotteiden kuten sähköautojen, tuulivoimaloiden, aurinkokennojen ja energiatehokkaiden talojen sekä infrastruktuurin kehittämisessä.

Noin 70 % EU:n tehdastuotannosta on riippuvainen kaivannaisalan tuotteista. Kestävä raaka-aineiden saanti eurooppalaisista esiintymistä on siksi välttämätöntä Euroopan mineraalisektorin säilyttämiseksi. Se tarjoaa työtä noin miljoonalle ihmiselle noin 30 000 kaivoksessa ja tehtaassa. Mineraaliteollisuuden vuotuinen liikevaihto on yli 150 miljardia, ja se turvaa Euroopassa tehtyjen tuotteiden valmistamisen eurooppalaisista raaka-aineista.

Banner EMD 800x150

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.