Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Suunnistushuiput kisasivat Lohjan Elämyskaivoksessa

Anna-Kaisa Haapajärvi (anna-kaisa.haapajarvi a nordkalk.com), 26.5.2017

Maailmanhistorian ensimmäinen suunnistuksen Super Ultra Sprint kisattiin Lohjalla 26.5. Tapahtuma oli osana Suomessa kisattavaa Maailman Cup –kisaohjelmaa, jonka välipäivänä kutsukisa Elämyskaivoksessa järjestettiin.

Suunnistus Tytyri lähtö

Tytyrin Elämyskaivoksen käytävillä rasteja oli etsimässä sekä naisten että miesten sarjojen suunnistustaivaan kirkkaimpia tähtiä. Eniten ihmetystä suunnistajissa herätti suunnistuskartan mittakaava, joka oli poikkeuksellinen ja rastien väli saattoi kisassa olla jopa vain kymmenen metriä. Oman mausteensa kisaan toivat pimeys ja tunnelit, joita oli kahdessa eri tasossa. Reitinvalinnalla saattoi siten olla merkitystä myös tuloksiin. Naisten sarjan voittajaksi selvityi Anna Närhi, ja miesten voiton nappasi Johan Runesson Ruotsista.Yleisöllä oli mahdollisuus seurata kilpailua lähtöpaikalla Elämyskaivoksen vierastuvalla.

Mårten ja Matleena Boström

Mårten ja Matleena Boström kertoivat ennen kisaa suunnistaneensa monenlaisissa ympäristöissä, mutta eivät ennen tätä vielä kaivoksessa. Tunnelijuoksusta pariskunnalla oli kyllä kokemusta.

Tytyrin suunnituskisa

Tapahtuman toteutuksen mahdollistivat Nordkalk Oy, KONE , Visit Lohja ja Tytyrin Elämyskaivos. Tapahtuman operatiivisesta toteutuksesta vastasi Kisakallion Urheiluopisto.


Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.