Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Tuomio Luulajan kalkkiuunionnettomuudesta

Anne Foley (info a nordkalk.com), 1.3.2017

Luulajan käräjäoikeus antoi tänään 1.3.2017 tuomionsa oikeudenkäynnissä, joka koski Nordkalkin Luulajan kalkkiuunilla 1.11.2011 tapahtunutta työtapaturmaa. Nordkalk tuomittiin maksamaan kolmen miljoonan kruunun yhteisösakko. Silloinen tehdaspäällikkö sai ehdollisen tuomion ja sakkoja.

- Olemme hieman yllättyneitä siitä, että oikeus katsoi kyseessä olleen vuokratyövoiman. Mielestämme oikeudenkäynnin aikana tuli selvästi esille, että kyseessä oli urakoitsijatoimeksianto, kommentoi Nordkalkin Skandinavian viestintäpäällikkö Eva Feldt.

- Samalla kun onnettomuuden vastuiden ratkaiseminen on tärkeää, on myös tulevaisuutta varten periaatteellisesti tärkeää määritellä vastuunjako työn tilaajan ja urakoitsijan välillä.

- Käymme nyt edustajiemme kanssa huolella läpi päätöksen ja Nordkalkiin kohdistuneen kritiikin sekä keskustelemme jatkosta, toteaa Eva Feldt.

Lisätietoja
Eva Feldt, viestintäpäällikkö, Skandinavia ja Länsi-Eurooppa, puh. +46 739-201086

Aiemmin julkaistu tiedote oikeudenkäynnistä:
www.nordkalk.fi/uutiset/uutiset/2017/01/luulajan-2011-kalkkiuunitapaturman-oikeudenkaynti-alkaa-tammikuussa

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.