Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Naapurit Mustiolla: Tien turvallisuus taattava

Anne Foley (info a nordkalk.com), 10.3.2017

Hållnäsintien liikenne nousi pääaiheeksi keskiviikkona 8.3.2017 pidetyssä naapuri-infossa, jossa Nordkalk esitteli Mustion kalkkikivilouhosta koskevia suunnitelmiaan. Tilaisuuteen osallistui kolmisenkymmentä henkilöä.

Osa naapureista ilmaisi pettymyksensä siitä, että Nordkalkilla ei ollut esittää uutta ratkaisua Hållnäsintien liikenteen rauhoittamiseksi, vaikka asiasta oli keskusteltu jo edellisessä naapuri-infossa syyskuussa 2016. Operatiivinen johtaja Kari Vyhtinen kertoi, että urakoitsijan käyttämään kuljetusyhtiöön on oltu yhteydessä syyskuun keskustelun jälkeen ja tammikuussa, kun asukas oli ilmoittanut ylinopeutta ajaneesta rekasta Nordkalkille. Vyhtinen pyysi, että kaikki havainnot raportoidaan (osoitteeseen info a nordkalk.com) rekisterinumeron kera, jolloin Nordkalk voi osaltaan vaikuttaa asiaan yhteistyökumppaninsa Murskepojat Oy:n kautta.

Keskustelussa tuli selväksi, että se ei yksin riitä. Osa naapureista kertoi, että heidän lukuisat yhteydenottonsa viranomaisiin vuosien varrella eivät ole parantaneet tilannetta. Johtopäätös oli, että kaikki osapuolet – ELY, poliisi, Raaseporin kaupunki, Nordkalk, Murskepojat ja naapurit – on koottava yhteisen pöydän ääreen päättämään toimenpiteistä, joilla ylinopeuksien ajaminen saadaan loppumaan.

- Turvallisuus on meille kaikkein tärkeintä toiminnassamme, ja teemme parhaamme, että urakoitsijamme kuljetusyritykset noudattavat nopeusrajoituksia. Kaikkeen liikenteeseen yleisellä tiellä emme kuitenkaan pysty vaikuttamaan, sillä meidän toimivaltamme koskee vain louhosaluetta ja suoria alihankkijoitamme, sanoi Kari Vyhtinen.

Nordkalk haastaa nyt kaikki toimijat yhdessä varmistamaan Hållnäsintien turvallisuus. Nopeusrajoitusten laajentaminen ja valvonta sekä hidastavat töyssyt ovat mahdollisia keinoja, joista keskustellaan lisää Nordkalkin lupaamassa yhteisessä kokouksessa huhtikuun alkupuolella.

Nordkalk aikoo hakea muutosta Mustion kalkkikivilouhoksen ympäristölupaan, jotta vuosittaista louhintamäärää voidaan nostaa nykyisestä 50 000 tonnista 200 000 tonniin. Hakemus jätetään huhtikuun naapuri-infon jälkeen. 

Lisätietoja:
Anne Foley, viestintäjohtaja
020 753 7101

Mustio 8819 8MAR17 800

Raaseporin ympäristönsuojelutarkastaja Cynthia Moed-Ring vaikuttui kyläläisten aktiivisuudesta ja uskoi, että tiekysymys saadaan ratkaistua yhteistyössä. 

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.