Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Kalkituskausi käynnistymässä

Jenni Westerlund (info a nordkalk.com), 10.1.2017

Maanparannuskalkkien levitykset ovat käynnistymässä. Viime viikon alussa alkaneet pakkaset ovat vauhdittaneet roudan muodostumista ja pellot kantavat nyt kalkituskoneita koko maassa.  Kalkituskausi käynnistyy tänä vuonna tavanomaiseen aikaan, vaikka ainakin eteläisessä Suomessa pakkaskelejä ehdittiin jo hieman odottaa.

 ”Paremmin ei voisi kalkituskausi alkaa,” iloitsee maanparannuskalkin myyntipäällikkö Jan Drugge. ”Toivon pakkaskelien jatkuvan vielä pitkään. Routaa on maassa mittauksien mukaan noin 20-30 cm riippuen maalajista,” hän lisää.

tuominen

Vampulassa valmiina. Tammikuun alussa ensimmäisiä kuormia ajettiin Nordkalkin Vampulan tehtaalla. Kalkitusurakoitsijat Sami (kuvassa) ja Vesa Tuominen pääsivät testaamaan levityskaluston toimivuutta jo ennen viikonvaihdetta.

Pohjanmaalla pakkaset lauhtuvat

Kovimmat pakkaset ovat hellittäneet, joten myös Pohjanmaalla kalkitukset ovat käynnistyneet. Kalkkia on päästy levittämään muun muassa Ylistarossa. Tahti on vielä rauhallinen, mutta tilauksia alkaa tulla urakoitsijoille vähitellen. ”Sää suosii levitystä, mutta ainahan hyvissäkin olosuhteissa on parantamisen varaa; toiveissa olisi pieni lumikerros kynnöksille tasaamaan urakoitsijan tietä ja helpottamaan ajoa”, toteaa Pohjois-Suomen maanparannuskalkkimyynnistä vastaava myyntipäällikkö Mika Erkkilä.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.