Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Sorjonen seikkailee myös Lappeenrannan kaivoksessa

Anne Foley (anne.foley a nordkalk.com), 17.11.2016

Yle TV1:llä 16. lokakuuta käynnistynyt tv-sarja Sorjonen sijoittuu Lappeenrantaan, jonka maisemat ja keskeiset maanmerkit näkyvät sarjassa komeasti. Alkukuvissa luonnollisesti vilahtaa myös Ihalaisen kaivos, jossa Sorjosta kuvattiin elokuun 2015 alussa.

Kunnossapitopäällikkö Hannu Holopainen oli yksi kuvausryhmän oppaana ja apuna toimineista nordkalklaisista. Tämän ”lopputyönsä” jälkeen eläköitynyt mies muistelee kuvauksia mielenkiintoisena tapahtumana, josta riittää kerrottavaa ja näytettävää lastenlapsille. Hannu mm. toimi oppaana poliisiautossa, joka ajaa ensi sunnuntain jaksossa vauhdikkaasti kaivokseen.

Kaivospäällikkö Ulla Salmela oli mukana kuvauspäivän aamuyhdeksästä iltakymmeneen. Hannun, Lasse Hautaniemen ja Juha-Pekka Kuutin kanssa hän mahdollisti kuvausryhmän työskentelyn kaivoksessa, jossa liikkuminen edellyttää oppaan läsnäoloa. Henkilökohtaisten suojainten kuten kypärän käytöstä sen sijaan oli kameran käydessä joustettava.

- Tehtävämme oli huolehtia kaikkien turvallisuudesta. Ammattinäyttelijöiden ja kuvausryhmän lisäksi paikalla oli bussilastillinen avustajia, jotka odottivat vuoroaan väestönsuojan komentohuoneessa. Päivä oli pitkä, mutta kukaan ei eksynyt maanalaisissa tiloissa, kertoo Ulla.

Päätähdet Anu Sinisalo ja Ville Virtanen jäivät Ullan mieleen mukavina ja rentoina tyyppeinä, joille sopi mainiosti poseeraaminen muistoiksi napatuissa valokuvissa. 

- Kuvausryhmä oli vilkasta ja eloisaa porukkaa. Kaivos koettiin eksoottiseksi paikaksi, jossa otettiin monta selfietä, muistelee Hannu. 

Hannu on seurannut sarjaa alusta asti tarkalla silmällä; tuttuja maisemia on mukava katsella. Ulla aloitti Sorjosen seuraamisen vasta marraskuussa Yle Areenasta, mutta jäi heti koukkuun ja katsoi ensimmäiset kolme jaksoa putkeen. 

Nordkalkin kaivoksia on nähty tv-sarjoissa ennenkin. Viimeisin esimerkki ennen Sorjosta on parin vuoden takaa, jolloin Ylellä nähtiin osin Tytyrin maanalaisessa kaivoksessa Lohjalla kuvattu Tellus. 

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.