Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Lappeenrannan läjitysalueiden lupaprosessi päätökseen

Anne Foley (info a nordkalk.com), 4.11.2016

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt Ihalaisen kaivoksen ympäristöluvasta tehdyn valituksen, joten vuonna 2012 YVA-kuulutuksesta käynnistynyt prosessi on saatu päätökseen. Asia koskee olemassa olevan läjitysalueen korottamista ja laajentamista sekä uuden läjitysalueen perustamista. 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Nordkalkille ympäristöluvan toimintojen muutoksille lokakuussa 2014. Yksityishenkilö teki valituksen, jonka Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi. Henkilö valitti Vaasan päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka myös nyt hylkäsi valituksen.

KHO:n päätöksellä ei ole vaikutusta tämänhetkiseen toimintaan, koska uusille läjitysalueille ei ole parhaillaan tarvetta. Meneillään olevien infraprojektien ansiosta Lappeenrannassa on jopa ylitetty tavoite 100 prosentin materiaalitehokkuudesta, kun kaikki sivukivi menee hyötykäyttöön. 

- Hyötykäyttö on tavoitteemme, mutta KHO:n päätös varmistaa toiminnan jatkon myös siinä tapauksessa, että sivukiveä joudutaan joskus läjittämään, sanoo Lappeenranta-Louhen yksikönpäällikkö Jouni Heinonen

Ympäristölupa mahdollistaa myös uuden kivilinjan rakentamisen, mutta se tulee ajankohtaiseksi vasta ensi vuosikymmenellä. 

Lisätietoja: Anne Foley, viestintäjohtaja

Päätös KHO:n internet-sivulla

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.