Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Opiskelijat tutustumassa luonnonvaroihin - Teaching off the Beaten Path

Terhi Anttila (info a nordkalk.com), 24.10.2016

Perjantaina 14. lokakuuta Nordkalkin Lappeenrannan toimipisteessä vieraili joukko iloisia nuoria viidestä eri Euroopan maasta. Kaivospäällikkö Ulla Salmela ja henkilöstöpäällikkö Katja Lindholm esittelivät ryhmälle yhteisen aamiaisen merkeissä Nordkalkin toimintaa. Aamiaispöytäteeman avulla oli myös helppo kertoa kalkkikiven merkityksestä osana jokapäiväistä elämäämme. Aamiaisen jälkeen vieraille jaettiin huomioliivit ja lähdettiin bussikierrokselle tutustumaan Ihalaisen teollisuusalueeseen.

Lappeenrannan Lyseon lukio on osallisena Erasmus+- hankkeessa teemalla ”Teaching off the Beaten Path”. Muut hankkeessa mukana olevat koulut ovat Italiasta Triestestä ja Salernosta, Tshekin tasavallasta, Tanskasta ja Ruotsista. Lyseolaiset ovat jo vierailleet Tsekin tasavallassa, Italiassa ja Sloveniassa ja nyt oli vuorossa toisten koulujen vierailu Lappeenrannassa.

Hankkeen tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijat osallistujamaiden ja -paikkakuntien luonnonoloihin (kallioperä, maaperä, kasvillisuus) sekä niiden käyttöön luonnonvaroina. Hankkeessa opiskelijat tutustuvat myös erilaisiin tutkiviin opiskelumenetelmiin ja maastossa liikkumiseen. Lisäksi yhteisissä tapaamisissa harjoitellaan englannin kielen käyttöä.


Terhi Anttila


Erasmus ryhma 600px

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.