Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Syksyn kalkituskausi on alkanut

Jenni Westerlund (info a nordkalk.com), 15.8.2016

Viljojen puinnit ovat käynnistyneet ja kalkituskausi on aluillaan. Ensimmäisiä kalkkikauppoja on jo tehty ja kuormia toimitettu eri puolilla Suomea. Kalkkikaupan uskotaan vauhdittuvan sitä mukaa, kun puinnit etenevät. Poutainen ja tuulinen sää vauhdittaisi puintien edistymistä ja kalkin levityksiä.

Maksuaikaa kalkitsijoille

Hankkijan Porvoon toimipisteessä Mikael Lindroos on aloittanut jo kalkinmyynnin. ”Ensimmäiset kalkkitilaukset tehtiin jo viime viikolla”, kertoo Lindroos. Nordkalk vauhdittaa kalkkikauppaa myöntämällä syksyllä toimitetuille kalkkikuormille maksuaikaa marraskuun loppuun. Kalkin hinta on pysynyt viime syksyn tasolla, jolloin Nordkalk laski maanparannuskalkkien hintoja keskimäärin 10 %.

Hankkijan Mikael Lindroos ja Nordkalkin Jan Drugge

Mikael Lindroos (Hankkija) ja Jan Drugge (Nordkalk)

Kalkitukset käynnistyivät Myrskylässä

Porvoon lähettyvillä Myrskylässä levitettiin ensimmäisiä kalkkikuormia viime viikon lopulla. Uudenmaan Koneurakoinnin Matti Salminen levitti kalkkia nurmipellolle. Salminen toivoo, että kalkkikauppa lähtisi toden teolla käyntiin, sillä tarvetta kalkituksille Itä-Uudenmaan pelloilla on.

myrskyläkalkitus

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.