Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalk mukana stabilointitutkimuksissa

Jenni Westerlund (info a nordkalk.com), 19.8.2016

Nordkalk on osarahoittajana massastabilointiprojektissa, jossa tutkitaan massastabiloinnin pitkäaikaistoimivuutta erilaisissa maaperäolosuhteissa eri sideaineilla. Tutkimuksessa on mukana Nordkalkin tuotteita. 

”Tällaisista in-situ kenttätutkimuksista saadaan erittäin tärkeää tietoa stabiloidun maan käyttäytymisestä. Aiemmat vastaavat tutkimukset ovat osoittaneet etenkin kalkkipohjaisten sideaineiden kyvystä jatkaa lujittumistaan useiden vuosien ajan”, kertoo Nordkalkin myyntipäällikkö Kari Kuusipuro.

Tutkimusprojekti Veittoistensuolla Iitissä on alkanut jo vuonna 1993. Nyt tutkimukset jatkuvat diplomitöillä, jotka aloitettiin viime vuoden syksyllä. Tutkimustuloksia tullaan hyödyntämään kansallisessa syvästabiloinnin ohjeistustyössä ja niitä esitellään kansainvälisissä konferensseissa. 

Katso Rambollin toimialapäällikön ja diplomityöntekijän haastattelu paikan päältä.


Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.