Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Tiedätkö mikä tämä on?

Corporate Communications (info a nordkalk.com), 29.7.2016

Se liittyy Nordkalkiin, se liittyy Turunmaahan, se liittyy Maalaispirssi-tapahtumaan ja siihen sytytetään tuli 3.8.

Se on perinteinen kenttäuuni, joita maanviljelijät Turunmaalla rakensivat muinoin mailleen polttaakseen kalkkia. Kasassa on 1,5 kuutiota Nordkalkin kalkkikiveä ja tarkoituksena on saada 0,5-1 kuutiota valmista poltettua kalkkia. Ensi viikolla (6.8.) Paraisilla järjestettävän Maalaispirssin aikana kalkkia poltetaan tällä perinteisellä tavalla entisen seuraintalon tontilla Sarlininkadulla. Silloin paikalla on projektin puuhamiehiä kertomassa uunista ja perinteisestä kalkinpoltosta. Uuniin sytytettiin tuli 3.8. ja kalkin poltto kestää kaiken kaikkiaan neljä vuorokautta.

IMG 5923 1500

Maalaispirssi järjestetään Paraisilla lauantaina 6.8. ja kaupunki on silloin täynnä maaseutuun liittyviä tapahtumia. Nordkalkin louhoksen näköalapaikalla (käynti Pajbackankadulta) yhtiön edustaja kertomassa louhoksesta ja Nordkalkin toiminnasta kello 10.30 ja 12.00.

Lue lisää Maalaispirssistä tapahtuman Facebook-sivulta Boundbirsen 2016.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.