Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Stipendinä kesätyö

Soraya Ruotsalainen (info a nordkalk.com), 4.7.2016

Tutustu Nordkalkin kesätyöstipendin saajiin

Nordkalkissa on jatkettu vuonna 2015 aloitettua Stipendinä kesätyö-ohjelmaa. Ohjelma on suunnattu 16–17–vuotiaille nuorille ja sen tarkoituksena on antaa pelkän rahastipendin sijaan nuorelle mahdollisuus hankkia myös työkokemusta. Nordkalk on myös omalta osaltaan halunnut parantaa alle 18-vuotiaiden nuorten työllistymismahdollisuuksia ja samalla lisätä heidän työelämävalmiuksiaan.

Nuorten työtehtävät liittyivät työturvallisuuteen painottaen siisteyttä ja järjestystä. Nuorilla oli työpaikalla nimetty kummi, joka ohjasi heidän työtään. Kesätyöstipendiaatteja oli tänä vuonna kolmella eri paikkakunnalla: Paraisilla, Lappeenrannassa ja Lohjalla, Jokaisella paikkakunnalla oli kaksi nuorta kahden viikon kesätyössä.

Paraisilla stipendin saajiksi valittiin Viivi Röntynen ja Akseli Kuvaja Paraisten suomenkielisestä lukiosta. Viivi kiinnostui kesätyöstipendistä tutustuakseen paremmin Nordkalkin toimintaan, sillä hän kokee sen olennaiseksi osaksi Paraisten kaupunkia. Viivi on harrastanut pitkään muodostelmaluistelua ja tällä hetkellä vapaa-aika kuluu lajin valmentamiseen. Paras kokemus Nordkalkissa oli kiertoajelu jossa pääsi tutustumaan tarkemmin kaivokseen. Tulevaisuuden haaveena Viivillä on päästä opiskelemaan luonnontiedettä yliopistoon. 

Akseli kiinnostui Nordkalkin kesätyöstipendistä kuultuaan kaveriltaan mukavista kokemuksista viime vuodelta. Työtehtäviin kuului pääasiassa työturvallisuuteen liittyviä asioita, huomiovärimaalauksia, paikkojen siistimistä ja kylttien kiinnittämistä. Paras kokemus Nordkalkissa oli käynti maan alla. Akselin vapaa aikaan kuuluu koripalloa ja rumpujen soittoa. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat Akselilla vielä avoimia.

Lappeenrannassa stipendin saajiksi valittiin Julianna Anttonen ja Juuso Karhu. Julianna opiskelee Saimaan ammattiopisto Sampossa prosessinhoitajaksi. Luonteeltaan hän on avoin ja huumorintajuinen ja tarpeen tullen temperamenttinen. Kiinnostus kesätyöstipendiä kohtaan heräsi ajatuksesta kartuttaa työkokemusta. Juliannan työtehtäviin on kuulunut erilaisia pihatöitä ja maalaustöitä.  Paras kokemus olivat erittäin mukavat ja huomioon ottavat työkaverit, Julianna haaveilee tulevaisuudessa maanviljelijän tai eläintenhoitajan työstä.

Juuso opiskelee sähköasentajaksi Saimaan ammattiopisto Sampossa. Juuso on iloinen ja nopea oppimaan. Harrastuksiin kuuluu kaikenlainen urheilu sekä moottoripyörällä ajaminen kavereiden kanssa. Juuso kiinnostui kesätyöstipendistä koska oli kiinnostunut kaivostoiminnasta ja näkemään minkälaista Nordkalkissa on. Työtehtäviin on kuulunut mm. aitojen maalaamista ja muita vastaavia pihatöitä. Juuson paras kokemus Nordkalkissa oli kun hän pääsi katsomaan räjäytyksiä. Isona Juuso haluaisi työskennellä sähköinsinöörinä.

Lohjalla stipendin saajiksi valittiin Jonathan Garavet ja Ilmari Väisänen. Jonathan ja Ilmari opiskelevat sähkö- ja automaatioasentajiksi ammattikoulu Luksiassa.Tiedon kesätyöstipendistä he saivat koulun ilmoitustaululta. Työtehtävät liittyivät siisteyteen ja tavaroiden järjestelyyn. Paras kokemus Nordkalkissa oli maanalaiseen kaivokseen tutustuminen.Jonathanin tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä avoinna. Ilmari suunnittelee työskentelevänsä tulevaisuudessa sähkömiehenä.

summer workers 2016 800

Stipendiaatit (vasemmalta oikealle) Juuso Karhu, Akseli Kuvaja, Jonathan Garavet, Ilmari Väisänen, Julianna Anttonen ja Viivi Röntynen

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.