Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Tytyrin Tyyra ja kaivoksen Kalle seikkailevat nyt kirjan sivuilla

Anne Foley (Anne.Foley a nordkalk.com), 10.5.2016

Graafikko-kuvittaja Annastiina Mäkitalon Lohjan kaupungille suunnittelemat hahmot peikkotyttö Tytyrin Tyyra ja kaivosporarin poika Kalle ovat nyt päässeet ”kirjoihin ja kansiin”. Kuvitettua versiota Tyyran ja Kallen ystävyydestä sekä kahden erilaisen maailman kohtaamisesta juhlittiin Tytyrin kaivosmuseossa 4.5.2016.

Lohjan kaupungin tilauksesta luodut hahmot ja tarina julkaistiin joulun alla 2014, osana kaivosmuseon avointen ovien joulutapahtumaa. Tyyran ja Kallen kuvat sekä itse tarina löytyvät kaivosmuseon internet-sivuilta, mutta nyt kirjan myötä 1950-luvun Lohja herää henkiin myös värikkäinä kuvina. 

Lohjan museo- ja matkailuväki, mukaan lukien kaivosmuseon oppaita, saivat Annastiinalta kiitosta tuesta ja opastuksesta kirjan teossa, sillä historialliseen paikkaan ja ajankohtaan sijoittuvana teos vaati paljon taustatyötä. Annastiina sai kirjan tekoon apurahan Taiteen Keskustoimikunnalta, mutta viimeisteli teoksen mainostoimistotyönsä ohella. 

Lisätietoa kirjasta ja tilaukset osoitteessa: www.kiinnoste.fi/kirjat

img 4104 300 lt7q

Annastiina Mäkitalo on omistanut kirjansa "vanhoille mainareille ja kaikille rohkeille". Aarre Olli, entinen Tytyrin työnjohtaja ja nykyinen kaivosopas, oli yksi Annastiinan avustajista kirjan teossa. Olli kertoi hänelle kaivosmiehen työstä pitkällä kokemuksella, joka alkoi kesätöistä Ojamon kaivoksella 1940-lopulla ja päättyi Tytyrin työnjohtajan toimeen Nordkalkin palveluksessa 1990-luvun alussa. 

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.