Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalk maailman kärkeä työturvallisuudessa

Terhi Anttila (info a nordkalk.com), 12.5.2016

Nordkalk Suomessa saavutti Nolla tapaturmaa -foorumin I-tason "maailman kärjessä".

Nolla tapaturmaa -foorumi on työpaikkojen verkosto, jonka tavoitteena on työturvallisuuden jatkuva kehittäminen ja hyvien käytäntöjen levittäminen. Siihen kuuluu tällä hetkellä 345 työpaikkaa. Foorumin toimintaa koordinoi Työterveyslaitos.

Foorumi myöntää vuosittain tasoluokituksia jäsentyöpaikoilleen, jotka ovat menestyksekkäästi edistäneet työpaikkansa työturvallisuutta. Tasoluokitusta myönnettäessä tarkastellaan mm. työpaikan työtapaturmataajuutta, ja tapaturmien vakavuutta. Lisäksi edellytetään, että työtapaturmien tutkinta ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettely ovat kunnossa.

Vuoden 2015 tulosten arvioinnin jälkeen foorumi myönsi työturvallisuuden tasoluokitukset 67 työpaikalle, joilla on panostettu työturvallisuuden jatkuvaan parantamiseen. Työpaikoista yli 20 pääsi vuonna 2015 myös nollaan tapaturmaan. Nordkalkin Suomen henkilöstölle sattui viime vuonna yksi LTA1* tapaturma.

Nolla tapaturmaa –foorumin tasoluokitukset ovat:
- TASO I - Maailman kärjessä (29 kpl vuonna 2015) 
- TASO II - Kohti maailman kärkeä (19 kpl vuonna 2015)
- TASO III - Suuntana maailman kärki (19 kpl vuonna 2015)

"Ei pelkkää pomojen hommaa"
Nordkalk Lappeenranta liittyi foorumin jäseneksi jo foorumin perustamisvuonna 2003. Muut Suomen toimipaikat tulivat mukaan myöhemmin. Lappeenranta ja SKOY (Suomen Karbonaatti Oy) saavuttivat vuonna 2005 III-tason Suuntana maailman kärki ja vuonna 2006 II-tason Kohti maailman kärkeä.

”Tässä on pitkä pohjatyö takana ja tavoitteen saavuttaminen on vaatinut kaikkien osallistumista. Tätä ei pysty rakentamaan yksi ihminen, eikä tämä ole pelkkää pomojen hommaa”, toteaa Nordkalkin työturvallisuuspäällikkö Juha Virolainen.

Kari Vyhtinen jatkaa: ”Turvallisuustyö vaatii koko henkilöstön sitoutumisen. Lisäksi tulee tehdä asioita pitkäjänteisesti, vaikka välillä tulisikin takapakkia. Kunnia tästä tunnustuksesta kuuluu koko henkilöstölle. Jatketaan samaa hyvää työtä turvallisuuden edistämiseksi.”

Teksti ja kuva: Terhi Anttila
*LTA1 = yhden tai useamman päivän sairauslomaan johtanut tapaturma

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.