Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Uuden Kirjalansalmen sillan suunnittelu etenee Turunmaan saaristossa

Nordkalk (info a nordkalk.com), 7.4.2016

Paraisten ja Kaarinan rajalla oleva riippuköysisilta on rakennettu vuonna 1963, ja se on elinkaarensa lopussa.

Kirjalansalmen silta on ainoa kiinteä tieyhteys Paraisilta mantereelle, ja näin ollen se on erittäin merkittävä Nordkalkin kalkkitoimituksille ja muulle kaupungissa toimivalle teollisuudelle.

Nordkalk on ollut aktiivisesti yhdessä Paraisten muiden teollisuusyritysten kanssa tukemassa uuden Kirjalansalmen sillan suunnittelun aloittamista ja sillan rakentamista, jotta voimme varmistaa jatkossakin hyvät kulkuyhteydet mantereelle.

Uuden sillan yleissuunnittelutyö alkoi vuonna 2015 ja se valmistuu kokonaisuudessaan lokakuussa 2016. Varsinais-Suomen Ely-keskuksen mukaan uuden sillan sijoituspaikaksi ehdotetaan nykyisen sillan itäpuolta. Tavoitteena on saada yleiskaavamuutos hyväksytyksi kesään 2017 mennessä.

Turunmaan saariston manner-Suomeen yhdistävä Saaristotie on yksi Varsinais-Suomen vilkkaimmin liikennöidyistä liikenneväylistä tarkasteltaessa ajoneuvomäärää suhteutettuna tiehen. Liikennemäärä Kirjalansalmen sillalla vaihtelee vuorokaudessa 9 800:sta 16 400:een ajoneuvoon, joista noin 700 on raskaan liikenteen ajoneuvoja. Ennusteiden mukaan liikennemäärä kasvaa jopa 19 000:een ajoneuvoon vuorokaudessa vuoteen 2030 mennessä.

Nordkalkin Instagram-tilillä kuva sillan vihkimistilaisuudesta vuonna 1963 ja kuvia sitä edeltävästä ponttoonisillasta.

 www.instagram.com/nordkalk

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.