Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Esikisat Riossa koettu -Satu Mäkelä-Nummela matkalla Rioon

Nordkalk (info a nordkalk.com), 28.4.2016

Nordkalk ja Trap-ammunnan olympiamitalisti Satu Mäkelä-Nummela ovat tehneet yhteistyötä ja Nordkalk on ollut mukana tukemassa Sadun urheilu-uraa monta vuotta. Viime vuonna Satu hankki onnistuneilla suorituksillaan paikan tämän vuoden 2016 kesäolympialaisiin, jotka pidetään 5.-21.8.2016 Rio de Janeirossa Brasiliassa. Saamme olla mukana Sadun matkassa Rioon aina kisoihin saakka, kun Satu kertoo noin kerran kuukaudessa valmistautumisestaan kesän koitokseen.

Esikisat Riossa koettu

Lissabonista suuntasimme yölennolla Rioon 10.4.Lähes kymmenen tunnin siivu meni todellakin kivuttomasti yötä vasten ja kun koneessa oli vielä kaiken lisäksi väljää, saattoi heittää kokopituudeltaan maate.
Aamulla seitsemän pintaan, kun tavarat oli saatu haalittua kentältä kasaan ja aseet tullista ulos, suuntasimme raikkaaseen ulkoilmaan. Ilma ei todellakaan ollut raikas, sillä lämpöä oli jo 29 astetta ja suorastaan paahtavan hautova. Tätä tiesi siis odottaa reissulta.

Ennen maailmancupinkisaa meillä oli muutama joutopäivä, jonka käytimme turistinlailla, vaikka niin tapahtuu todella harvoin. Lähinnä myös sen vuoksi, jotta olimme liikkeellä ja totuimme aikaeroon. Hotelliin ei voinut jäädä, vaikka olisi väsyttänytkin.

Teimme opastetun kierroksen Kristus-patsaalle, joka sijaitsee korkealla Corcovado-vuorella. Turistien lailla meilläkin kamerat lauloivat kuvia. Sieltä ajeltiin sitten toiselle kukkulalle eli Sokeritoppa vuorelle. Matka toppavuorelle meni köysiradan kuljetuksella. Molemmista paikoista oli mahtavat näkymät Rion seuduille. Sambakatu käytiin katsastamassa mahdollisesti tulevaisuuden varalle, sillä matkalla ehtii kyllä lannetta vetkuttaa. Muutama köyhälistökylä ja pahamaineinen kylä meille esiteltiin. Kukaan ei ollut innokas läheisempään tutustumiseen.

Copacabanan ja Ipaneman pehmeät sannat jäivät astelematta, mutta siitä huolimatta aurinkoa riitti joka paikassa, missä olimme. Peruslämpö oli sen 30 astetta, tosin auringossa se oli huomattavasti enempi ja sen sai kokea ampumaradalla. Ammuntapaikalla ei ollut minkäänlaisia katoksia, joten vesinoro iholla lähti helposti liikenteeseen. Ammuntakaan ei kulkenut "reseptin" mukaan, mutta "reseptiä" pitää vain harjoitella. Loppukirin kyllä tein, mutta kompurointi ekalla sarjalla oli tyrmäävä. Parempi fiilis kuitenkin lopettaa kisa. Keskiviikkona 27.4. Rioon on aikaa 100 päivää.

Olympialaisten tunnelma ei näkynyt vielä millään lailla Rion katukuvassa. Ainoa mitä katukuva näkyi, oli älyttömästi autoja ja ruuhkaa. Ruuhka ja aikojen käyttäminen matkustamiseen vaatii kyllä pinnaa. Katukuvassa vilahtaa myös niitä heikompiosaisia ja kodittomia.

Tänne Rioon suuntaan siis takaisin heinäkuun loppupuolella. Kisat alkavat avajaisilla 5.8. Maracana-stadionilla.

Ensi kertaan!


Satu

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.