Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Uudistunut valo- ja musiikkiesitys Tytyrin kaivosmuseossa

Nordkalk (info a nordkalk.com), 29.3.2016

Tytyrin kaivosmuseoon on suunniteltu uusi valo- ja musiikkiesitys. Uusitussa esityksessä on kolme eri musiikkivaihtoehtoa ja näihin sovitetut valoteokset. Musiikkina kuullaan Jean Sibeliukselta, Edvard Griegiltä sekä Amorphis-yhtyeeltä valitut teokset. Valoteoksen on suunnitellut ja tuottanut Petri Puttonen ja teknisenä avustajana on toiminut Tuomo Holmström.
Uudistetun ohjelmiston tekeminen oli haastavaa sekä fyysisesti, että teknisesti, mutta lopputulos on erittäin vakuuttava ja onnistunut. Valotaiteilija Petri Puttonen kertoi prosessin haasteista: "Tekniikan täytyi kestää kaivoksen kosteutta ja tilan koko loi omat haasteensa."

Sähkökaapeleiden asentaminen paikoilleen massiiviseen kaivoshalliin oli yksi haasteellinen tehtävä, jota yritettiin ensin virvelillä, siinä onnistumatta. Paikalle keksittiin pyytää avuksi jousiammunnan kaksinkertainen maailmanmestari Anne Lantee Siuntiosta. Annelle asia oli erikoisin jousiammunta-pyyntö, jota hänelle oli koskaan esitetty. Suuressa kaivossalissa etäisyyden arvioiminen oli erittäin haastavaa ja matkaa kohteeseen oli yli 70 metriä jyrkkään alamäkeen. Myös nuoleen sidottu siima, jolla oli tarkoitus nostaa paksumpi naru sähkökaapeleiden vetämistä varten, vaikutti ilmanvastukseen, joka puolestaan vaikeutti toimeksiantoa entisestään. Tähtäyspisteenä toimi taskulampun valo. Annen ampuma ensimmäinen nuoli osui metrin päähän halutusta kohteesta, joten kokeilu onnistui heti ensimmäisellä yrittämällä!

Valo- ja musiikkiteoksessa värikkäät valot muodostavat kiehtovia muotoja näyttäville kaivosseinämille. Esitys on saanut kehuja musiikin ja valojen harmoniasta sekä esityksen kokonaisvaltaisesta hyvästä tunnelmasta.

Kuvan Valoesityksestä ottanut Elina Laine 

Lue lisää Tytyrin kaivosmuseosta

~3701885

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.