Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Maailmancupin avaus Kyproksella - Satu Mäkelä-Nummela matkalla Rioon

Nordkalk (info a nordkalk.com), 30.3.2016

Nordkalk ja Trap-ammunnan olympiamitalisti Satu Mäkelä-Nummela ovat tehneet yhteistyötä ja Nordkalk on ollut mukana tukemassa Sadun urheilu-uraa monta vuotta. Viime vuonna Satu hankki onnistuneilla suorituksillaan paikan tämän vuoden 2016 kesäolympialaisiin, jotka pidetään 5.-21.8.2016 Rio de Janeirossa Brasiliassa. Saamme olla mukana Sadun matkassa Rioon aina kisoihin saakka, kun Satu kertoo noin kerran kuukaudessa valmistautumisestaan kesän koitokseen.

Maailmancupin avaus Kyproksella

Maailmancup-kausi pyörähti käyntiin Kyproksen Nikosiassa. Kilpailupäivien 17.-24.3. aikana lajeina käytiin naisten ja miesten trap ja skeet sekä miesten tupla. Maailmancupeja on neljä kaudessa ja seuraava kisaillaan Riossa huhtikuussa.

Sääolosuhteet olivat haastavat, johtuen puuskittaisesta tuulesta. Tästä johtuen joka lajissa jäätiin reilusti normaalista tulostasosta ja tämän vuoksi myös finaaliin pääsi matalalla tuloksella. Oma ammuntani ei parhaita siipiään alleen saanut, vaan jäin tulokseen 67 ja yhden kiekon verran finaalipaikan uusinnasta. Keskimmäisestä sarjasta tuli "pannukakku"(23, 21, 23). Siihen jos olisi saanut puristettua samat sarjat niin olisi oltu finaalissa. Tässä ei kuitenkaan kannata jossitella, vaan ne tulokset täytyy tehdä ampumalla ei puheilla. Tästä kausi jatkuu huhtikuun alussa Portugaliin ja kohti seuraavaa maailmancupia Riossa.

Lajissani ammutaan kilpailun aikana kolme 25 kiekon sarjaa ja tämän jälkeen kuusi parasta menee semifinaaliin. Peruskilpailussa saa ampua kahdella panoksella eli, jos ei ensimmäisellä osu on mahdollisuus yrittää toisella. Semifinaalissa on käytössä vain yksi panos ja kiekkoja ammutaan 15. Tämän jälkeen kaksi parasta tulosta menee kulta-otteluun ja kolmas ja neljäs taistelevat pronssiottelussa.

Kilpailuterveisin,
Satu

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.