Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Pohjanmaalla talvikalkitukset vauhdissa

Nordkalk (info a nordkalk.com), 5.1.2016

Pakkaskauden alku on käynnistänyt pikkuhiljaa peltojen kalkituksia. Kalkkia on päästy levittämään uuden vuoden kynnyksellä ainakin Pohjanmaalla, mutta kalkinlevitykset käynnistynevät pian myös Etelä-Suomen pelloilla, kunhan pellot routaantuvat kunnolla.

Kuva Sami Varpuluoma.

Kun pakkaskausi alkoi joulun pyhinä, alkoi maatalouskaupasta tulla puheluita, missä kysyttiin ensi vuoden kalkin hintoja. Se on aina hyvä merkki, ja kertoo siitä että jonkin verran edelleenkin tehdään ns. tilinpäätösostoja. Siihenhän kalkki on erittäin hyvä tuote. Puhelut kertoivat myös siitä, että monen leudon talven jälkeen routaantuvat pellot ovat saaneet liikettä sekä ostajiin että myyjiin.

Nordkalkin Vimpelin tehtaalta lähti ensimmäinen "talvikuorma" 29.12. Uuden vuoden aaton ja sitä seuranneiden pyhien aikana Kuljetusliike M. Varpuluoma Ilmajoelta ajoi useamman kalkkikuorman Ilmajoen-Seinäjoen seudulle.

Varpuluoman yrityksessä on jo kolmatta sukupolvea mukana, ja he operoivat useammalla autolla muun muassa kalkin, asfalttimassan, murskeiden, salaojasoran ajossa. Kuljetustoiminnan lisäksi he tekevät lumitöitä lähinnä Seinäjoella sekä levittävät kalkkia lähialueella. Kalkin ajon hoitavat pääasiassa isä ja poika Timo ja Sami Varpuluoma. Heidän kertomansa mukaan maa kantoi kalkinlevittimen alla jo hyvin ja kuorma-autollakin uskalsi ajaa kynnöspellolle kippaamaan.

Nyt kannattaa toimia heti, hyödyntää tällä hetkellä vallitseva keli ja tilata kalkkilevittimet pelloille. Peltojesi kalkitustarpeen voit laskea Kalkkilaattorilla.

Mikko Jylhä
Aluemyyntipäällikkö, maanparannuskalkki
Nordkalk Oy Ab

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.