Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalk-katsomo Saipan kotihalliin

Nordkalk (info a nordkalk.com), 10.10.2014

Nordkalk ja lappeenrantalainen SaiPa ovat sopineet yhteistyöstä jääkiekon liigakausille 2014-2015 ja 2015-2016. Molemmat ovat merkittäviä toimijoita Lappeenrannassa, ja yhteistyöllä Nordkalk haluaa tukea paikallisen seuran menestymistä jääkiekon pääsarjatasolla. Samalla Nordkalk saa tilaisuuden kertoa kalkkikivipohjaisten tuotteiden merkityksestä ihmisten arjessa.

Kaksivuotiseen yhteistyösopimukseen kuuluu SaiPan kotihallin C2-katsomon brändääminen Nordkalk-katsomoksi. Kauden aikana Nordkalk-katsomossa on erilaisia toiminnallisuuksia kuten arvontoja tai muita huomion nostatuksia.Yhteistyö käynnistyy 10.10. SaiPan kotiottelussa Pelicansia vastaan.

Nordkalk-katsomon penkkeihin on liimattu slogan "Jokainen päivä on kalkkipäivä", mikä muistuttaa kalkin monipuolisesta käytöstä teollisuudessa, ympäristönhoidossa ja maataloudessa. Jokainen käyttää päivittäin hyödykkeitä, joiden valmistusprosessissa kalkki on mukana,  kuten vaikkapa tietokonetta ja matkapuhelinta. Kalkki liittyy lähes kaikkeen, myös jääkiekkoon: itse kiekko on osin kalkkia, sillä kumin valmistuksessa kalkkia käytetään täyteaineena. Teräksen valmistuksessa kalkkia käytetään kuononamuodostajana eli kalkkia on hyödynnetty myös luistimien terien valmistuksessa. Kalkki ei näy lopputuotteessa, mutta on oleellinen osa sen koostumusta ja vaikuttaa tuotteen ominaisuuksiin.

Nordkalkilla on Lappeenrannassa kalkkikivilouhos sekä kivenmurskaus- ja lajittelulinjat, kalsiitti- ja wollastoniittirikastamot sekä sepelinmurskausta. Yksikkö työllistää reilut 100 henkeä. Tuotanto käynnistyi Lappeenrannassa 1910. Alueella toimii myös kalsiumkarbonaattipohjaisia päällystyspigmenttejä ja täyteaineita paperi- ja kartonkiteollisuudelle valmistava Nordkalkin tytäryhtiö Suomen Karbonaatti Oy.

Nordkalk toivottaa SaiPalle menetyksekästä liigakautta!

Lisätietoja:
Anna-Kaisa Haapajärvi, markkinointiviestintäpäällikkö, 020 753 7696

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.