Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Tuotanto käynnissä NorFraKalkissa

Nordkalk (info a nordkalk.com), 22.9.2014

NorFraKalk 7 September 2014

Nordkalkin norjalaisen yhteisyrityksen NorFraKalkin poltetun kalkin tuotanto on jälleen käynnissä. Kalkkiuuni jouduttiin ajamaan alas 7. syyskuuta sattuneen kalkkisiilon vaurioitumisen takia mutta käynnistettiin uudestaan 15. syyskuuta. Kalkkitoimitukset asiakkaille on hoidettu osittain erikoisjärjestelyin.

Onnettomuus johtui siilon sisällä olevan kartion tukipilareiden pettämisestä. Vaurioituneen siilon tyhjentäminen aloitetaan kun siilon rakenne on saatu vahvistettua, tämänhetkisen arvion mukaan lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Sitä ennen vahvistetaan vahingoittuneen siilon vieressä olevat kaksi samanlaista siiloa.  

Norjan Verdalissa sijaitseva NorFraKalk AS on yhteisyritys, jonka omistavat puoliksi Nordkalk Oy Ab ja norjalainen Franzefoss Minerals AS. Se valmistaa poltettua kalkkia eli kalsiumoksidia lähinnä paperiteollisuuden tarpeisiin.

Lisätietoja: Jarkko Kaplin, divisioonajohtaja, Nordkalk Oy Ab
Puh. 020 753 7107

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.