Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Kartion tukipilareitten pettäminen aiheutti NorFraKalkin siiloturman

Nordkalk (info a nordkalk.com), 10.9.2014

NorFraKalkissa sunnuntaina sattuneen kalkkisiilon vaurioitumisen syyksi on osoittautunut siilon sisällä olevan kartion tukipilareitten pettäminen. Tämän seurauksena kalkki on pudonnut alaspäin ja siilon yläosaan syntynyt alipaine on vetänyt siilon yläosan kasaan. Siilossa oleva tukirengas esti painumisen muissa osissa.

Siilo on nyt vakaa eikä romahdusvaaraa ole. Siilo on tiivistetty ja peitetty, jotta sisällä oleva poltettu kalkki ei pääse kosketuksiin veden kanssa. Vahingoittuneen siilon viereiset kaksi samanlaista siiloa vahvistetaan rakenteeltaan ennen kuin niitä jälleen käytetään. Vahvistaminen aloitetaan loppuviikosta.

Tämänhetkisen arvion mukaan kalkkitoimitukset asiakkaille pystytään hoitamaan tietyin erikoisjärjestelyin, kunnes siilot ovat jälleen käytössä ja kalkkiuuni käynnissä.

Norjan Verdalissa sijaitseva NorFraKalk AS on yhteisyritys, jonka omistavat puoliksi Nordkalk Oy Ab ja norjalainen Franzefoss Minerals AS. Se valmistaa poltettua kalkkia eli kalsiumoksidia lähinnä paperiteollisuuden tarpeisiin.

Lisätietoja: Jarkko Kaplin, divisioonajohtaja, PulpPaper & Finland, Nordkalk Oy Ab
Puh. 020 753 7107

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.