Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Kalkki levisi Lakeuden peltopäivässä

Nordkalk (info a nordkalk.com), 12.8.2014

Kalkituskaudesta nähtiin välähdys viikonloppuna Seinäjoella. Nordkalk osallistui Seinäjoella järjestettyyn Lakeuden Peltopäivään ja Pohjanmaan pellolla nähtiin myös kalkkivaunu levitystyössä. Ilmajokelainen urakoistija Kuljetusliike M.Varpuluoma levitti kalkkia levitysnäytöksessä uudehkolla Kapu-merkkisellä lautaslevittimellä. Vuonna 2011 valmistunut levitin on uutta teknologiaa. Vaunussa on vaaka ja GPS, joiden avulla urakoitsija voi seurata levitysjälkeä ja -määriä. Lisäksi vaunussa on tärytin, jonka avulla vaunu saadaan tyhjennettyä eikä kalkkia jää vaunun reunoille.

Kalkinlevitintä näytöksessä ajanut Sami Varpuluoma kertoi, että tilauskantaa tulevalle sänkikaudelle on jo runsaasti. Viime vuosi oli hieman heikompi, joten tästä syksystä odotetaan hyvää. Etelä-Pohjanmaalla ollaankin muuta Suomea innokkaampia sänkikalkitsijoita.

Sänkikausi alkamassa

Viljankorjuut ovat hyvässä vauhdissa, ja kalkituskaudesta uskotaankin tulevan melko pitkä, mikäli säät pysyvät suosiollisina. Nordkalk vauhdittaa sänkikautta myöntämällä maksuaikaa elo-, syys- ja lokakuun toimituksista.

Nordkalkin kalkkilaskurilla voit laskea tarvittavan kalkkimäärän. (www.maanparannus.com)

Kalkinlevitystä päästiin seuraamaan puinnin jälkeen
Kalkkivaunu kiinnosti yleisöä
Urakoitsija Sami Varpuluoma on kolmannen polven kuljetusyrittäjä. Kalkkia on levitetty kolmella eri vuosikymmenellä.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.