Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Pöyry ja Nordkalk solmivat puitesopimuksen suunnittelu- ja ympäristöpalveluista

Nordkalk (info a nordkalk.com), 5.6.2014

Pasi Tolppanen, Kari Vyhtinen, Jarkko Kaplin

Pöyry on solminut Nordkalk Oy Ab:n kanssa puitesopimuksen suunnittelu- ja ympäristöpalveluista. Sopimukseen sisältyvät Nordkalkille tarjottavat Pöyryn suunnittelu- ja projektinjohtopalvelut, ympäristösuunnittelu ja -konsultointi, kaivossuunnittelu sekä energia-arvioinnit Suomessa. Palveluita toimittavat sekä Pöyryn Teollisuus-liiketoimintaryhmä että Alueelliset toiminnot -liiketoimintalinja.

Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava korkealaatuisten kalkkikivipohjaisten tuotteiden valmistaja. Yrityksen pääkonttori on Paraisilla, ja sillä on kalkkikivikaivoksia ja -louhoksia viidessä maassa.

"Pöyryllä on vahva suunnittelun, projektinjohdon ja ympäristökonsultoinnin kokemus, joka hyödyttää Nordkalkin toiminnan pitkäjänteistä kehitystä", sanoo Jarkko Kaplin, VP, PulpPaper & Finland Division. "Toimintamme laatua ja johtamista parantaa, kun meillä on yksi kumppani, joka pystyy tarjoamaan laajan valikoiman palveluita luvituksesta investoinnin toteutukseen."

"Tämä puitesopimus kertoo Pöyryn asiakkailleen tarjoamasta vahvasta osaamisesta kaivosalalla ja mineraalien prosessoinnissa. Pöyryn 15.000 projektin vuosittainen kokemus on helposti Nordkalkin saatavilla, kuten myös kattava paikallisverkostomme ja laaja ympäristöön liittyvä osaamisemme", sanoo Pasi Tolppanen, johtaja, Alueelliset toiminnot Pohjois-Eurooppa ja toimitusjohtaja, Pöyry Finland Oy.

Lisätietoja:
Kari Vyhtinen, Osto- ja teknologiajohtaja, PulpPaper & Finland -divisioona
Nordkalk Oy Ab, Puh. +358 20 753 7737
Pöyry on kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö. Palvelemme energia-alan ja teollisuuden asiakkaita maailmanlaajuisesti. Paikallispalveluissa keskitymme avainmarkkinoillemme. Tarjoamme strategista neuvonantoa ja suunnitteluasiantuntemusta sekä vahvaa projektien toteutuskykyä. Keskeisiä toimialojamme ovat energiantuotanto, sähkön siirto ja jakelu, metsäteollisuus, kemianteollisuus ja biojalostus, metalli- ja kaivosteollisuus, liikenne, vesi ja kiinteistöt. Pöyryllä on laaja paikallistoimistoverkosto ja yhtiön palveluksessa on noin 6 000 asiantuntijaa. Pöyryn liikevaihto vuonna 2013 oli 650 miljoonaa euroa, ja yhtiön osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssissä (Pöyry OYJ: POY1V).

Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava korkealaatuisten kalkkikivipohjaisten tuotteiden valmistaja, jonka tuotteita käytetään mm. paperi-, teräs- ja rakennusaineteollisuudessa sekä ympäristönhoidossa ja maataloudessa. Nordkalkin liikevaihto oli 357,8 milj. euroa vuonna 2013. Henkilöstön määrä on noin 1050. Nordkalkilla on toimintaa yli 30 paikkakunnalla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Virossa ja Venäjällä. Nordkalk kuuluu Rettig Group -konserniin.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.