Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalk vie kaivospelejä kouluihin toimipaikoillaan

Nordkalk (info a nordkalk.com), 7.5.2014

Kaivosalaa tehdään nuorille tutuksi uuden kaivospelin avulla. Nordkalk jakaa pelejä toimipaikkojensa peruskouluihin.

Piotr_Makiej

Kaivospeli on mukaansatempaava lautapeli suomalaisesta kaivostoiminnasta 2-4 pelaajalle. Lautapeli on syntynyt Vuorimiesyhdistyksen ja Outokummun Kaivosmuseon yhteistyönä. Kaivospeliä jaetaan lahjoituksena Suomen peruskouluihin muun muassa maantiedon ja oppilaanohjauksen käyttöön. Nordkalk on yhtenä sponsorina tukenut kaivospelin valmistumista osallistumalla sen tuotantokustannuksiin.
Nordkalk toimittaa kaivospelejä peruskouluihin toimipaikoillaan. Ensimmäinen luovutustilaisuus oli 5.5.2014 Lappeenrannassa Kesämäenrinteen koulussa, jossa henkilöstöpäällikkö Katja Lindholm ja yksikönpäällikkö Jouni Heinonen (kuvassa) Nordkalkin Lappeenrannan-Louhen yksiköstä kävivät kertomassa pelistä, kaivosteollisuudesta ja Nordkalkista. Monista kysymyksistä päätellen aihe kiinnosti kuulijoita.

- Kaivosteollisuuden tuotteet ovat meille kaikille välttämättömiä: esimerkiksi tietokoneita ja kännyköitä ei olisi ilman kaivoksista louhittavia malmimineraaleja, sanoo Jouni Heinonen.

- Haluamme myös kertoa nuorille kaivosteollisuudesta mahdollisena työnantajana. Se on kasvava ala, jonka ennustetaan tarvitsevan Suomessa tuhansia uusia työntekijöitä seuraavan kymmenen vuoden aikana, sanoo Katja Lindholm. Hän kertoo, että  myös kaivospeli muistuttaa koulutuksen merkityksestä: ennen pelin aloittamista on hankittava alan koulutus.

Tilaisuudessa pelin vastaanottivat Kesämäenrinteen ja Kesämäen koulujen rehtorit Petri Huovila ja Vesa Räsänen. Perusopetusjohtaja Mari Routti varmistaa, että Lappeenrannan 28 muuta peruskoulua saavat oman pelinsä.

Kaivospeli on myynnissä Outokummun kaivosmuseossa ja kesällä myös Tytyrin kaivosmuseossa Lohjalla.

Lisätietoja:
Anne Foley, viestintäpäällikkö, Nordkalk Oy Ab, puh. 020 753 7101

 

9.5.2014 Paraistenseudun koulun luokassa 9B vieraili Parainen-Vampula-Siikaisten yksikönpäällikkö Gert Wahtera.

15.5.2014 Vampulan Sallilan koulun kaivospelin vei perille Ville Helin, jolle sateli hyviä kysymyksiä niin paikallisesta kaivostoiminnasta kuin globaalistakin.

 

Osa Sallilan koulun neljännen luokan oppilaista.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.