Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalk aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Gotlannissa

Nordkalk (info a nordkalk.com), 21.5.2014

Nordkalkin ruotsalainen tytäryhtiö Nordkalk AB ilmoitti tänään ammattiyhdistyksille ja henkilökunnalle aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut Storugnsin tuotantolaitoksellaan Gotlannissa. Mahdolliset irtisanomiset koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä ja korkeintaan noin kolmea neljäsosaa Nordkalk AB:n yhteensä 72 työntekijästä Storugnsissa. Nyt käynnistyvät neuvottelut ammattiyhdistysten edustajien kanssa arvioidaan saatavan päätökseen kesän aikana.

Bungen uuden kalkkikivilouhoksen aikataulua ja lupaprosessin lopputulosta on vaikea arvioida, samoin kuin Klinthagenin louhoksen nykyisen luvan jatkoa. Tästä johtuen Nordkalk aloittaa nyt toiminnan sopeuttamisen Gotlannissa siitä oletuksesta, että Klinthageniin ei saada uutta lupaa ennen vuodenvaihdetta 2014/15. Jos lupa myöhemmin saadaan, arvioi yhtiö silloin, mitä muutoksia se tarkoittaisi toiminnassa.

- Luonnollisesti toivomme, että saamme uuden luvan Klinthagenille. Silloin näin suuri henkilöstövähennys ei olisi tarpeen. Mutta ennen kuin kaikki on selvää, on meidän varmuuden vuoksi oletettava, että niin ei käy, sanoo Anders Mattsson, Nordkalk AB:n toimitusjohtaja.

Asiakastoimituksista selvitäkseen Nordkalk on kerännyt uutta kivivarastoa Storugnsissa ja aikoo hyödyntää myös vanhat varastot.  Näin voidaan huolehtia toimituksista suurimman osan vuotta 2015. Ilman lupaa ei tuotantoa kuitenkaan voida jatkaa.

Nordkalk haki jo vuonna 2006 lupaa uuden louhoksen avaamiseksi Bungessa Pohjois-Gotlannissa varmistaakseen raaka-aineen saannin ja toiminnan edellytykset Gotlannissa. Lupaprosessi on ollut pitkä ja arvaamaton, ja sen arvioidaan jatkuvan vielä 1-2 vuotta. Sen jälkeen louhoksen avaamisen valmistelu kestää noin vuoden, joten Bungen louhos saadaan käyttöön aikaisintaan 2017.

Nordkalk on vuodesta 2008 alkaen sopeuttanut tuotantoa nykyisessä Klinthagen louhoksessa, jotta sen elinkaarta voidaan pidentää ja tuotanto pitää käynnissä. Klinthagenin nykyinen lupa päättyy 31. joulukuuta 2014. Hakemus luvan pidentämiseksi ja louhinta-alueen laajentamiseksi jätettiin huhtikuussa 2014 maa- ja ympäristötuomioistuimelle.

- Päätös yt-neuvottelujen aloittamisesta oli vaikea. Olemme tehneet voitavamme toiminnan ylläpitämiseksi ja henkilöstökompetenssin varmistamiseksi, mutta enää se ei ole mahdollista. Tämä on raskasta meille kaikille, ennen kaikkea työntekijöille ja heidän perheilleen, sanoo Mikael Lindberg, Storugnsin paikallispäällikkö.

Lisätietoja 

Mikael Lindberg
Paikallispäällikkö, Storugns
+46 (0)10 476 2614
mikael.lindberg (at) nordkalk.com

Anders Mattsson
Toimitusjohtaja, Nordkalk AB 
020 753 7168 
anders.mattsson (at) nordkalk.com

Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava korkealaatuisten kalkkikivipohjaisten tuotteiden valmistaja, jonka tuotteita käytetään ympäristönhoidossa ja maataloudessa sekä mm. paperi-, teräs- ja rakennusaineteollisuudessa. Nordkalkilla on toimintaa yhdeksässä maassa Itämeren alueella, ja sen palveluksessa on yhteensä noin 1050 henkilöä, joista noin 170 Ruotsissa. Nordkalk panostaa teollisuuden ja ympäristönhoidon yhdistämiseen, ja ympäristötyömme on sertifioitu ISO 14001 -standardin mukaisesti. Nordkalk kuuluu Rettig Group -konserniin.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.