Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Poltetun kalkin tuotanto päättyy Lappeenrannassa

Nordkalk (info a nordkalk.com), 4.2.2014

Nordkalk pysäyttää kaksi kalkkiuuniaan Lappeenrannassa toukokuun 2014 loppuun mennessä. Markkinatilanteessa ei ole tapahtunut sellaista muutosta, että se puoltaisi poltetun kalkin tuotannon jatkamista Lappeenrannassa.

Uunien mahdollista sulkemista käsiteltiin jo 28. lokakuuta päättyneissä yhteistoiminta-neuvotteluissa, mutta lopullinen päätös asiasta jätettiin alkuvuoteen 2014.

Syksyn yt-neuvotteluissa Lappeenrannasta sovittiin vähennettävän 27 työpaikkaa, joista 13 on kalkkitehtaalla. Keskustelut työjärjestelyistä henkilökunnan kanssa aloitetaan välittömästi päämääränä selvitä mahdollisimman vähillä irtisanomisilla.

Yt-neuvottelujen taustalla oli heikentyneen markkinatilanteen lisäksi Nordkalk-konsernin tarve tehostaa toimintaansa mm. tuotantokapasiteetin käyttöä parantamalla. Nordkalkilla on kalkkiuuneja Lohjan Tytyrissä, Savonlinnan Louhella, Paraisilla ja Raahessa sekä Norjassa, Ruotsissa ja Virossa.

Lappeenrannassa Nordkalkilla on kalkkiuunien lisäksi kaivos sekä kalsiittia ja wollastoniittia valmistavat rikastamot. Yhtiöllä on Lappeenrannassa 166 työntekijää, mukaan lukien tytäryhtiö Suomen Karbonaatti Oy.

 

Lisätietoja antavat

Jarkko Kaplin, divisioonajohtaja, PulpPaper & Finland, Nordkalk Oy Ab, puh. 020 753 7107
Harri Koivisto, tuotantojohtaja, PulpPaper & Finland, Nordkalk Oy Ab, puh. 020 753 7590

Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava korkealaatuisten kalkkikivipohjaisten tuotteiden valmistaja, jonka tuotteita käytetään mm. paperi-, teräs- ja rakennusaineteollisuudessa sekä ympäristönhoidossa ja maataloudessa. Vuonna 2012 Nordkalkin liikevaihto oli 351,0 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on n. 1050 henkilöä yli 30 paikkakunnalla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Virossa ja Venäjällä. Nordkalk kuuluu Rettig Group -konserniin.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.