Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Työterveys ja työturvallisuus Nordkalkissa kehittynyt positiivisesti - enemmän turvallisuushavaintoja, vähemmän tapaturmia

Nordkalk (info a nordkalk.com), 29.10.2012

Nordkalkissa järjestettiin 22.-23.10.2012 vuosittaiset konsernitasoiset työterveys- ja työturvallisuuspäivät, joiden tarkoituksena on jakaa tietoa ja sitä kautta kehittää turvallisuustyötä. Nordkalkin pitkän aikavälin tavoite on nolla tapaturmaa.

Työturvallisuuden eteen tehty työ on tuottanut tulosta Nordkalkissa. Henkilöstöä on kannustettu tekemään turvallisuushavaintoja, eli ilmoittamaan havaitsemistaan puutteista tai virheistä työympäristössään. Raportoitujen turvallisuushavaintojen määrä on ollut viime aikoina nousussa: kun viime vuonna turvallisuushavaintoja tehtiin 1200 eli noin yksi työntekijää kohden, tänä vuonna luku on jo tähän mennessä sama ja sen odotetaan vielä kasvavan loppuvuoden aikana. Samalla puolestaan tapaturmien määrä on laskenut. Vuonna 2011 tapahtui 49 työtapaturmaa. Tänä vuonna tapaturmia on tähän mennessä ollut 30, ja vakavilta tapaturmilta on vältytty kokonaan. Lukuihin sisältyy sekä omat että alihankkijoiden työntekijät (LTA 0 = sisältäen työtapaturmat joista ei seurannut poissaoloa).
Muihin yrityksiin verrattuna Nordkalkin tilanne tapaturmien suhteen on jo tällä hetkellä hyvä. Nordkalkissa on viime aikoina panostettu etenkin turvallisuuteen liittyvien asenteiden muuttamiseen, ja kehityssuunta on ollut myönteinen. Tästä on erinomaisena esimerkkinä Vimpelin tuotantoyksikkö, jossa kesäkuussa tuli täyteen 10 vuotta ilman tapaturmia. Hyviä tuloksia on saatu myös silmävammojen vastaisesta kampanjasta "Nähdään turvallisesti", jota laajennetaan koskemaan myös ulkopuolisten kuljetusyhtiöiden työntekijöitä. Viime vuonna sattui vielä 16 silmiin kohdistunutta tapaturmaa, mutta kampanjan myötä niitä on tapahtunut tänä vuonna vain kaksi.
Lisätietoja antaa
Riskienhallintapällikkö Matti Bergbacka
+358 20 753 7510
Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava laadukkaiden kalkkikivipohjaisten tuotteiden valmistaja, jonka tuotteita käytetään mm. paperi-, teräs- ja rakennusaineteollisuudessa sekä ympäristönhoidossa ja maataloudessa. Tuotemerkki on Nordkalk. Vuonna 2011 Nordkalkin liikevaihto oli 369,2 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on n. 1200 henkilöä yli 30 paikkakunnalla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Virossa ja Venäjällä. Nordkalk kuuluu Rettig Group -konserniin.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.