Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalkin maanstabilointiin tarkoitettujen Terra-tuotteiden hiilijalanjälki pienenee

Hanne Mäkelä, 21.4.2022

Nordkalk toi vuodenvaihteessa markkinoille uuden, valtaosin kierrätysraaka-aineeseen perustuvan, vähähiilisen Nordkalk Terra GREEN -maanstabilointiseoksen. Nyt myös muiden Nordkalk Terra -tuotteiden hiilijalanjälki pienenee, kun seoksissa käytettävä sementti vaihtuu uuteen vähähiiliseen Kolmossementtiin toukokuun 2022 alusta alkaen.

Kolmossementti on Finnsementin kehittämä, masuunikuonapohjainen, korkean 52,5-lujuusluokan kiertotaloustuote, jonka hiilijalanjälki on noin neljänneksen pienempi kuin yleisesti käytössä olevan Oiva-sementin.

”Uudistuksen myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vähähiilisempiä vaihtoehtoja kaikkiin maanstabilointitarpeisiin. Ympäristöystävällisimpien, kiertotalouspohjaisten maanstabilointiseosten osalta pääsemme nyt erittäin matalalle CO2-päästötasolle (noin 200 kg CO2(ekv)/tonni), mikä on hyvä uutinen sekä asiakkaidemme ympäristötavoitteiden että kulubudjettien näkökulmasta”, sanoo Nordkalkin rakennussegmentistä vastaava myyntipäällikkö Kari Kuusipuro. 

”Tänä vuonna päästöoikeuksien hinta on noussut huomattavasti vuoden takaiseen verrattuna ja Ukrainan sota on lisäksi aiheuttanut erittäin kovan energian hinnan nousun. Näistä syistä johtuen etenkin perinteisten kalkkisementtiseosten hinta on noussut huomattavasti”, Kuusipuro kertoo.

Samaan aikaan tietoisuus perinteisesti käytettyjen sideaineiden, kuten poltetun kalkin ja sementin,  päästöistä on lisännyt kiinnostusta kiertotalouspohjaisiin ratkaisuihin. Nordkalkin tuotteissa kalkkipohjaisia sivuvirtoja, kuten terästeollisuudessa syntyvää masuunikuonaa tai kalkkiuunin reaktiivista pölyä (LKD), on hyödynnetty jo kauan, mutta viime aikoina niiden kysyntä on noussut aivan uudelle tasolle.

”On hienoa, että pystymme nyt tarjoamaan asiakkaillemme todella hyvät lujuusominaisuudet omaavia maanstabilointiseoksia, jotka pohjaavat lähes kokonaan kiertotaloustuotteisiin ja sivuvirtoihin. Tässä yhtälössä kaikki voittavat”, Kuusipuro toteaa.

Lisätietoja:
Avainasiakaspäällikkö
Kari Kuusipuro
kari.kuusipuro a nordkalk.com
p. 020 753 7470

MEDIATIEDOTE Terra-tuotteiden hiilijalanjälki pienenee
84 kt, päivitetty 21.4.2022

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.