Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Yrityskauppa on saatu päätökseen, Nordkalk osaksi SigmaRoc-konsernia

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 31.8.2021

SigmaRoc PLC, brittiläinen louhittuihin materiaaleihin erikoistunut konserni, ja Rettig Group ovat tänään kertoneet saaneensa päätökseen 15.7. julkistetun yrityskaupan, jossa SigmaRoc ostaa Nordkalkin Rettig Groupilta ja Rettig Groupista tulee SigmaRocin merkittävä osakkeenomistaja. Nordkalkin toiminnot, asiakas- ja toimittajasopimukset sekä yhteyshenkilöt pysyvät ennallaan omistajavaihdoksesta huolimatta.

Nordkalk jatkaa asiakkaidensa palvelua nykyisellä nimellä, organisaatiolla ja markkina-alueilla.  Kaupan myötä Nordkalkista tulee SigmaRocin Pohjois-Euroopan itsenäinen tukijalka ja SigmaRocin tuotevalikoima täydentyy kalkkikivipohjaisilla tuotteilla. Nordkalkin johtoryhmä jatkaa toimintaansa Paul Gustavssonin johdolla ja Paul kutsutaan osaksi SigmaRoc-konsernin johtoryhmää.

“SigmaRoc on ihanteellinen uusi omistaja Nordkalkille. He toimivat pitkällä tähtäimellä ja ovat sitoutuneita sijoittamaan strategiamme toteuttamiseen. Tavoitteenamme on tulla johtavaksi kalkkikiviyhtiöksi, joka on erikoistunut kestäviin ratkaisuihin. SigmaRocin ja Nordkalkin strategiat sopivat hyvin yhteen ja heidän ajattelutapansa tukee Nordkalkin kannattavaa kasvua ja jatkuvaa kehittymistä”, sanoo Nordkalkin toimitusjohtaja Paul Gustavsson.

”Olemme vaikuttuneita Nordkalkin viime vuosien kehityksestä ja maltamme tuskin odottaa, että pääsemme tukemaan yhtiötä sen seuraavassa kehitysvaiheessa osana SigmaRocia. Toivotamme myös Rettig Groupin merkittävänä osakkeenomistajana tervetulleeksi SigmaRociin”, sanoo Max Vermorken, CEO, SigmaRoc.

SigmaRoc pähkinänkuoressa:
• SigmaRoc PLC on Lontoon pörssin kasvuyrityksille suunnatulle AIM-listalle listautunut, louhittuihin materiaaleihin erikoistunut konserni, jonka nykyjohto perusti vuonna 2016. 
• Yhtiön hajautettu toimintamalli perustuu vahvoihin alueellisiin tukijalkoihin, jotka keskittyvät omiin tuotteisiinsa, palveluihinsa ja asiakkaisiinsa palvellen heitä ”paikallisella” otteella.  
• Kasvua haetaan kohdistetuilla yrityskaupoilla keskittyen sellaisiin yrityksiin, joilla on vahvat varannot ja/tai potentiaalia integroitua olemassa oleviin alueellisiin tukijalkoihin synergioiden löytämiseksi.  
• Tällä hetkellä SigmaRoc:lla on viisi tukijalkaa Isossa-Britanniassa, Walesissa, Belgiassa ja Kanaalisaarilla. Nordkalk muodostaa kuudennen tukijalan Pohjois-Euroopassa. 
• SigmaRoc-konserni tarjoaa laajan valikoiman materiaaleja sementistä ja asfaltista betonielementteihin. Uutena kuudentena tukijalkana Nordkalk avaa konsernille monia uusia mahdollisuuksia tuoden kalkkikivituotteita mukaan tarjontaan. 
• Lisätietoja: www.sigmaroc.com


Lisätietoja:
Nordkalk
Paul Gustavsson, toimitusjohtaja, Nordkalk
Tel. +358 50 385 8670 (Nordkalkin viestintä)
SigmaRoc
Max Vermorken, CEO, SigmaRoc
mav a sigmaroc.com tai  ir a sigmaroc.com
Rettig Group
Matts Rosenberg, toimitusjohtaja, Rettig Group
Tel. +358 40 745 5276

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.