Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Kiitos kesätyöntekijöille

Kira Vuorio (info a nordkalk.com), 25.8.2021

Tänä vuonna tarjosimme Nordkalkilla yhteensä 27 kesätyöpaikkaa, ja suurimmalla osalla päättyy kesätyö elokuun lopussa. Kesätyöntekijöitä meillä on ollut Paraisilla, Lappeenrannassa ja Tytyrissä laajasti erilaisissa tehtävissä tuotannossa ja toimistolla. Tämän lisäksi palkkasimme Nordkalkille kaksitoista alle 18-vuotiasta nuorta kolmen viikon ajaksi tutustumaan työelämään näillä paikkakunnilla. Tämän myötä haluamme parantaa nuorten työllistymismahdollisuuksia sekä antaa nuorille mahdollisuus hankkia työkokemusta.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja

Olemme tänä vuonna olleet mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa tarjoamassa kesätyöntekijöille vastuullista ja merkityksellistä työtä. Nordkalk on sitoutunut kampanjan kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen: 

  1. Hyvä hakijakokemus: Meille on helppo jättää työpaikkahakemus ja vastaamme kaikille hakijoille.
  2. Mielekäs työ: Olemme saaneet vuosittain hyvää palautetta kesätyötehtävistämme ja mukavista työkavereista
  3. Perehdytys ja ohjaus: Kesätyöntekijät perehdytetään ja ohjataan työtehtäviin ja he pääsevät tutustumaan muihin kesätyöntekijöihin Tervetuloa taloon -päivänä. 
  4. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus: Kesätyöntekijöitä ei jätetä työyhteisön ulkopuolelle vaan he pääsevät osalliseksi samoista jutuista kuin muut kollegat.
  5. Kohtuullinen palkka: Palkka maksetaan työehtosopimuksen mukaan ja tarkistetaan kokemuksen karttumisen myötä.
  6. Kirjallinen työsopimus ja todistus: Työsuhteen alkaessa kesätyöntekijät saavat kirjallisen työsopimuksen ja työn päätyttyä heille kirjoitetaan pyydettäessä työtodistus

Yhteenveto palautteesta

Tämän vuoden kesäduunikyselyn palaute on ollut pääosin positiivista ja kyselyyn vastanneet ovat olleet tyytyväisiä omaan kesätyöpaikkaan. Vastausprosentti oli 74%, eli huomattavasti korkeampi kuin edellisinä vuosina. Kyselyn palautteesta käy ilmi että kesätyöntekijät pitivät etenkin hakuprosessia sujuvana, työtehtäviä mielekkäinä ja turvallisuusperehdytystä riittävänä. Myös kesätyöpaikan  ilmapiiriä on kehuttu erityisen paljon. Kesätyöntekijät kokevat että heitä kohdellaan tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa ja että heidät on otettu osaksi työyhteisöä. Palautteissa toivotaan vielä parannettavan palautteiden antoa sekä rekrytointiprosessin aikaista viestintää.   

Suuri kiitos kaikille kesätyöntekijöille

Kiitämme kaikkia kesälomasijaisia sekä nuoria kesäharjoittelijoita kesän työpanoksesta. Nuorten kesätyöpanoksen myötä nuoret mahdollistavat lomakauden työn sujuvuuden monessa tiimissä. 

-Kesätyöntekijät ovat myös aina tiimeissämme piristysruiske arkeemme, kertoo Suomen Henkilöstöpäällikkö Katja Lindholm 

Kesätyöntekijöiden kokemuksista Nordkalkilla voi lukea lisää Facebook -sivuiltamme (@Nordkalk Suomi) ja Instagramin kohokohtiin tallennetuista tarinoista (@Nordkalk).  

Kesän 2022 kesätyöhakumme alkaa heti vuoden vaihteen jälkeen, joten seuraattehan www.nordkalk.fi / Ura sivujamme.  

Kesätyöntekijät2021kuva

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.