Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Työharjoittelija - hyödyksi vai haitaksi?

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 12.11.2020

”Ei meillä ole aikaa opettaa harjoittelijaa. Ei meidän osastolla ole mitään tekemistä TET-harjoittelijalle.” HR:n ehdotus harjoittelijan ottamisesta taloon saa helposti nihkeän vastaanoton. Tottahan se onkin, vaatii vähän aikaa ja vaivaa opastaa harjoittelijaa työtehtäviin eikä kaikkia töitä voi antaa TET-harjoittelijan tehtäväksi.

Monen nuoren haasteena on löytää työelämästä harjoittelupaikkaa, jossa hän voisi harjoitella opiskelemaansa ammattia. TET-harjoittelupaikkaa hakee moni kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalainen todetakseen, että sellaisen saaminen voi olla kiven takana.

Nordkalk haluaa kantaa yhteiskunnallisen vastuunsa työllistäen nuoria erilaisille harjoittelujaksoille. Meillä on mahdollisuus harjoittelujaksoihin  monen erilaisen opiskeluvalinnan kautta. Valtaosa meille tulevista harjoittelijoista tulee kuitenkin ammatilliseen harjoitteluun.

Harjoittelijasta tulevaisuuden vaikuttaja

Haluamme kehittää sekä Nordkalkin työnantaja- että yritysmielikuvaa ja katsoa kauemmas tulevaisuuteen. Harjoittelujakson meillä tehnyt nuori kertoo opiskelukavereilleen, ystävilleen ja sukulaisilleen millaista Nordkalkissa on työskennellä, miten harjoittelija on otettu vastaan yhtiössä ja millaisia työtehtäviä tämä on päässyt tekemään. Voi käydä myös niin, että nuori on tulevaisuuden myyjä, ostaja, yhteistyökumppani tai päätöksentekijä, jolla on muistissaan hyviä kokemuksia yhtiöstä ja siellä työskentelevistä ihmisistä. Kun me hoidamme harjoittelun hyvin ja nuori palaa opintoihinsa tyytyväisenä meillä kokemaansa, maine hyvänä työpaikkana ja yhteiskunnan jäsenenä leviää orgaanisesti.

Katja Lindholm, HR-päällikkö

Aaronin TET-viikko Nordkalkissa

Yhdeksäsluokkalainen Aaron Westerlund Paraisilta päätti hakea Nordkalkiin TET-harjoitteluun, koska häntä kiinnosti tietää miten Nordkalkia johdetaan ja mihin kaikkeen kalkkia käytetään.

Olisin toivonut, että TET-jakso olisi jatkunut vielä toisenkin viikon. 

Aaron suoritti harjoittelunsa tutustuen Nordkalkin Paraisten yksikön ja pääkonttorin toimintaan. Yksi Aaronin tehtävistä oli kuvata ja kirjoittaa viikostaan. Alla hänen raporttinsa.

IMG E4519

"Minulla oli superhauskaa Nordkalkissa. Sain oppia paljon uusia ja käyttökelpoisia asioita. TET-viikko oli tosi hyvin järjestetty. Ehdin tehdä paljon asioita työhön tutustumisviikon aikana: Pääsin mukaan Turkuun asiakaskäynnille ja alas kaivokseen katsomaan kiviä. Opin miten työterveys ja -turvallisuus toimii. Sain kuulla siitä miten Nordkalkia markkinoidaan. Ja miten myyntityötä tehdään. Sain myös oppia vähän yhtiön toiminnasta ja siitä miten yhtiötä johdetaan. Nyt tiedän mihin kaikkeen kalkkia tarvitaan: peltojen kalkituksesta ja ympäristön puhdistamisesta eläinten ruokintaan ja asioiden rakentamiseen. Kaikki tapaamani nordkalklaiset olivat tosi mukavia ja saivat minut tuntemaan oloni tervetulleeksi. Tutustuin moneen erilaiseen työtehtävään ja -paikkaan Nordkalkissa ja ne kaikki tuntuivat hyvin turvallisilta.

Haluan kiittää kaikkia, jotka olivat mukana toteuttamassa TET-viikkoani Nordkalkissa! Olisin toivonut, että TET-jakso olisi jatkunut vielä toisenkin viikon."

Aaron Westerlund

Harjoitteluun Nordkalkiin

Nordkalkille voi hakea harjoitteluun avoimella hakemuksella osoitteessa www.nordkalk.fi/rekrytointi. Esimiehet käyttävät rekrytointijärjestelmää mm. harjoittelijoiden etsimiseen. Harjoittelupaikkaa hakevat voivat ottaa yhteyttä myös suoraan yksikönpäällikköön ja eri tiimien vetäjiin.

Nordkalk on mukana vuonna 2021 Vastuullinen kesäduuni -kampanjassaKesätyöhakumme alkaa 4.1.2021.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.