Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalkille kultamitali EcoVadisin vastuullisuusarvioinnissa

Hanne Mäkelä (hanne.makela a nordkalk.com), 26.10.2020

EcoVadis, joka on maailman luotetuin yritysten vastuullisuuden arvioija, on myöntänyt Nordkalkille kultatason luokituksen eli kultaisen EcoVadis-mitalin. Tämä tulos tarkoittaa sitä, että Nordkalk sijoittuu parhaan viiden prosentin joukkoon EcoVadiksen arvioimista, yli 65 000, yrityksestä.

Nordkalkin kokonaistulos vuoden 2020 arvioinnissa on 68/100, mikä on korkeampi kuin 96 prosentilla toimialamme (Quarrying of stone, sand and clay)  arvioiduista yrityksistä.

Neljästä EcoVadiksen tarkastelemasta vastuullisuusteemasta (Ympäristö, Työ- ja ihmisoikeudet, Etiikka ja Vastuullinen hankinta), Nordkalk menestyi parhaiten Ympäristö-osiossa saaden tuloksen 80/100. Myös Työ ja ihmisoikeudet arvioitiin edistyneelle tasolle. Eniten parantamisen varaa meillä on Vastuullinen hankinta -osiossa.

“On ilahduttavaa, että tuloksemme parani viime vuodesta ja panostuksemme vastuullisuustyöhön ja -raportointiin kantavat hedelmää. Pitkä historiamme ympäristöraportoinnissa, vahva panostus  ympäristöasioihin ja työturvallisuuteen sekä selkeästi viestityt tavoitteet ovat edesauttaneet tulosten kehittymisessä oikeaan suuntaan, sanoo Nordkalkin vastuullisuusjohtaja Håkan Pihl.  

“Tulevina vuosina yritämme parantaa tulostamme edelleen. Täsmennämme ja täydennämme pitkän aikavälin strategisia tavoitteitamme, työstämme vastuullisen hankinnan toimintamalliamme eteenpäin ja kehitämme vastuullisuusraportointiamme täyttämään GRI-viitekehyksen vaatimukset”, Håkan Pihl tiivistää.

Nordkalkin vastuullisuusohjelmaa kehitetään loppuvuoden aikana vastaamaan yhä paremmin yhtiön päivitettyä strategiaa ja sidosryhmien odotuksia.  

Lisätietoja:
Vastuullisuusjohtaja Håkan Pihl, puh. 040 762 6092.

Ecovadis medal 2020

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.