Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Syksy on hyvä aika istuttaa omenapuita

Susan Heiskala (info a nordkalk.com), 18.9.2019

Syksy on jo täällä, mutta vielä ehdit istuttamaan esimerkiksi omenapuita omaan puutarhaan.

Lajikkeen valinta tehdään maantieteellisen vyöhykkeen ja käyttötarkoituksen mukaan. Parhaiten omenapuut kasvavat eteläisessä Suomessa 1-3 vyöhykkeillä. Esipakattu taimi sopii parhaiten syksyn istutuksiin, sillä se ehtii juurtumaan vielä hyvin ennen talvea. 

Omenapuu viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla, jossa maa ei ole liian märkä. Maan tulee kuitenkin olla ravinteikas ja hyvin ojitettu. Mullan laatua voidaan parantaa mm. kalkituksella. Nordkalkin Aito Puutarhakalkki sopii tähän mainiosti. 

Muista suojata omenapuut talveksi myyrien ja jäniksien varalta. Keväisin omenapuille kannattaa tehdä oksien harvennusleikkaus, mikäli oksat ovat kasvaneet tiheiksi.

Apples.JPG

Kuva: Terhi Anttila

Omenapuu tulee satoikään noin 3-6 vuodessa. Ei pidä myöskään unohtaa, että vanhatkin omenapuut kaipaavat kalkkia tuottaakseen hyvän sadon. 
Katso videoilta Nordkalkin omenapuiden istutus- ja kalkitusvinkit ja eikun odottelemaan meheviä omenasatoja! 😉 


Uuden omenapuun istutus ja kalkitus:


Vanhan omenapuun kalkitus:


Lue myös muita Nordkalkin kalkitusvinkkejä: Aitokalkki.fi

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.