Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Mineraalit – maailmamme on tehty niistä

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 20.9.2019

Euroopan mineraalipäivä viikonloppuna ympäri Eurooppaa

Tänä viikonloppuna, 20.-22.9. kymmenet mineraalien tuottajat ympäri Eurooppaa avaavat ovensa kaikille mineraaleista kiinnostuneille. European Minerals Day, EMD järjestetään joka toinen vuosi. 

Kaksi vuotta sitten vuonna 2017 Nordkalk toimi tapahtuman 10. juhlavuoden avajaistapahtuman isäntänä Viron Kureveressä. Sinä vuonna yli 42 000 kävijää vieraili noin 150 tapahtumassa 25 maassa.

EMD liput Ida EMD yleisö Ida EMD Räjäytys Ida

Vuoden 2017 juhlavuosi käynnistettiin pamauksella Nordkalkin Kureveren kaivoksessa.

Mineraalit osana jokapäiväistä elämäämme

Tapahtuma järjestetään nyt 7. kerran, jotta kaikki mineraalien maailmasta ja kaivannaisteollisuudesta kiinnostuneet pääsevät tutustumaan usein lähinaapureina toimiviin yrityksiin. Noin 30 miljoonan eurooppalaisen työpaikka on riippuvainen mineraaleista. Monelle saattaa tulla yllätyksenä miten suuressa mittakaavassa naapurikaivoksen tuotteet ovat mukana omassa jokapäiväisessä elämässä ja miten monipuolisia käyttökohteita esimerkiksi kalkkikivipohjaisilla tuotteilla on autosta asfalttiin ja kahvikupista sanomalehteen.

Nordkalk avaa ovet Virossa ja Puolassa

Tämän vuoden EMD avaa Nordkalkin ovet Viron Rakken ja Karinun sekä Puolan Miedziankan toimipaikoissa. Miedziankassa järjestetään kiertoajeluja kaivokseen ja vierailuja kaivosmuseoon. Virossa vieraiksi Nordkalkin toimintaa esitteleville kaivos- ja tehdaskierroksille on kutsuttu väkeä paikallisista kunnista, kouluista ja yliopistoista, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

Puola kaivos some

Miedziankan louhos, Puola.

Suomessa Nordkalk ei tänä vuonna järjestä EMD-tapahtumaa, mutta Lohjan Tytyrin kaivoksen yhteydessä toimivassa Elämyskaivoksessa  pääsee ympäri vuoden kokemaan millaista mainarin elämä on syvällä maan sisällä. Elämyskaivokseen pääsee tutustumaan opastetuilla yleisökierroksilla, joita järjestetään 1.9.-29.12.2019 lauantaisin kello 14 ja erityisesti lapsiperheille suunnattuja kierroksia sunnuntaisin kello 11.00. 

Nordkalkin avolouhos lähes keskellä Paraisten kaupunkia on komea näky, mutta se voi jäädä kokonaan huomaamatta, jos ei tiedä mistä katsoa. Parhaiten louhoksen näkee muutama vuosi sitten kunnostetulta näköalapaikalta, josta aukeaa mahtava näkymä alas louhosalueelle. Näköalapaikka löytyy osoitteesta Pajbakantie 1 ja sinne voi mennä joka päivä ympäri vuoden.

Tiesitkö että

  • Omakotitalossa on käytetty noin 150 tonnia mineraaleja
  • Autossa voi olla jopa 250 kiloa mineraaleja
  • Puolet maalista on mineraaleja
  • Yli puolet paperista voi olla mineraaleja
  • Keramiikka on kokonaan mineraaleja
  • Lasi voi olla kokonaan mineraaleja

(Lähde: IMA)

Videot:

Imagine the future of industrial minerals

Industrial minerals

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.