Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Blogi-teksti: Kalkin ja lietteen liitto - vihaa vai rakkautta

Susan Heiskala (info a nordkalk.com), 17.9.2019

Ikiaikainen tieto on, että kalkkia ja lietelantaa tai yleensäkään lantaa ei saa levittää pelloille samanaikaisesti, koska kalkki nostaa myös lannan pH:n ja tämä aiheuttaa typen haihtumisen taivaan tuuliin.

nordkalk_viljapelto.jpg

Lannan pH:n nousulla ja typen haihtumisella on yhteys, mutta Nordkalkin ulkopuolisessa laboratoriossa tehtyjen kokeiden perusteella näyttää siltä, että ilmiön merkitys käytännön viljelyssä ei olekaan ratkaiseva. Oikeissa olosuhteissa ja oikein toteutettuna ainakin kalkin ja lietteen sekoituksella saadaan viljelyn kannalta paljon hyvää aikaan: typen haihtuminen pysyy maltillisena ja kalkki parantaa ravinnetaloutta sekä itse satoa. Hyvään tulokseen päästään oikealla kalkkivalinnalla ja lannan käsittelytekniikalla.  

Lue maatalousmyyjämme Mika Erkkilän kirjoittama artikkeli kalkista ja lietteestä täältä: www.farmit.net/blog/2019/09/16/kalkin-ja-lietteen-liitto-vihaa-vai-rakkautta

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.