Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalk sponsoroi paikallisia ympäristökohteita – FC Saukkolan Pallon juniorit metsänistutusprojektin takana

Susan Heiskala (info a nordkalk.com), 2.7.2019

ryhmäkuva_fc_saukkolan pallo.JPG

Nordkalk sponsoroi vuosittain paikallisia ja liiketoimintaansa liittyviä kohteita. Tänä vuonna sponsorointikohteiden valinnassa on painottunut ympäristönäkökulma. Tavoitteena on sponsoroida ympäristöhankkeita, kuten ranta-alueiden tai kaupunkiympäristön siivousta, puiden istuttamista, vesialueiden puhdistusta – tai mitä tahansa muuta ympäristön hyvinvointia lisäävää toimintaa.

Lohjalainen jalkapalloseura FC Saukkolan Pallo sai vakuutettua Nordkalkin sponsorihakemuksessaan metsänistutusprojektillaan ja on yksi tämän vuoden valituista sponsorikohteista. FC Saupa on Lohjan pohjoisosassa toimiva jalkapalloseura, joka on perustettu v. 2002 Nummi-Pusulan kuntaan antamaan lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa omalla kylällä. Seura on jäsenenä Suomen Palloliitto ry:ssä sekä Suomen Palloliiton Uudenmaan piiri ry:ssä.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton mukaan Suomen yksityismetsiin istutetaan vuosittain noin 100 miljoonaa puuntainta. Metsänistutuskausi alkaa heti keväällä roudan sulettua ja jatkuu pitkälle kesään. Vilkkaimmat istutusviikot ovat touko-kesäkuun vaihteessa, jolloin koko maassa istutetaan yhteensä noin 8,5 miljoonaa puuta viikossa.

FC_saukkolan pallo_metsänistutusta.JPG

FC Saupan 2010-2011 tytöt ja pojat istuttivat yksivuotiaita kuusen taimia valmentajansa maille Lohjan Leppäkorvessa 9.6.2019. Puuntaimet hankittiin Metsäliiton kautta ja ne istutettiin pottiputkitekniikalla. Mukana istutuksessa oli 25 lasta ja 23 aikuista ja kaikki pääsivät osallistumaan metsänistutukseen. Istutus, joka suoritettiin, oli aikaisemman istutuksen paikkausistutusta. Taimien on arvioitu kasvavan täyskasvuisiksi tukkipuiksi 60 vuodessa.

Lapsille metsänistutus oli mieleinen ja kiinnostava tapahtuma. Metsänistutus on mainio ekoteko, jolla voidaan kasvattaa hiilinielua ja edistää ympäristön hyvinvointia. Metsänistutusprojekti taltioitiin myös videolle, katso video alta:

Nordkalk kiittää FC Saupaa yhteistyöstä tässä tärkeässä projektissa!

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.