Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalk sponsorerade allsången på Kvarnbacken i Pargas

Susan Heiskala (info a nordkalk.com), 12.7.2019

Allsången i Pargas_700.jpg

Nordkalk och andra sponsorer gjorde det möjligt att organisera en allsång evenemang i Pargas, Finland den 26 Juni. Det var Markku Pohjavirta från Skröbbel-Gåbbana som kontaktade Nordkalk och frågade om möjligheten till sponsorering. Markku är en tidigare anställd i Nordkalk. En del av folken i evenemangen har också arbetat för Nordkalk eller andra bolag i den förra Partek koncernen.

Skröbbel-Gåbbana arrangerade i år för sjätte gången en allsångkväll. Trots det regniga vädret kom cirka 150 besökare till kvarnen, många av dem redan trogna gäster från flera år tillbaka. Ifjol hade evenemanget cirka 180 besökare.

Allsången i Pargas Ralf_Eriksson_700.jpg

Allsångscenen hade i år förstorats för att rymma Dalsbruks dragspelsklubbs 10- manna orkester med sina Två Prima Donnor och Ralf Eriksson allsångsledaren. På scenen uppträdde också Gåbbkören och elevkören från Skräbböle skolan med sina egna programnummer.

Allsång i Pargas__ 700.jpg

Stämningen var god bland publiken och lotteriet gav lite extra spänning mot slutet av kvällen.

Allsången i Pargas Rainer_Yviman_700.jpg

Gåbbanas Yviman Rainer Wahtera tackade alla deltagare och sponsorerna, som hade bidragit till en lyckad kväll.

Kolla på videon om allsången!


Text:
Markku Pohjavirta, Skröbbel-Gåbbana

Bilder:
Erik Nordenswan, Skröbbel Gåbbana

Videon:
Aras Jaris

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.