Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalkin Suomen henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut päätökseen

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 4.4.2019

Nordkalkin johdon ja henkilöstöryhmien edustajien väliset, 21.3.2019 aloitetut yhteistoimintaneuvottelut tilapäisistä lomautuksista on saatu päätökseen.

Yhteistoimintaneuvottelujen jälkeen Nordkalk on päättänyt lomauttaa Suomen henkilöstöä sopeuttaakseen toimintaansa haastavaan markkinatilanteeseen.

Lomautusten kesto toimihenkilöillä on 3 viikkoa. Tuotannon työntekijöiden lomautustarve arvioidaan tuotantolaitoksittain markkinatilanteen mukaan. Mahdolliset lomautukset ovat enintään 45 työpäivää ja tarve arvioidaan vuoden loppuun mennessä. Nordkalkin palveluksessa Suomessa on 370 henkilöä.

Lomautukset järjestellään niin, että päivittäinen toiminta jatkuu normaalisti eikä lomautuksilla ole vaikutusta toimituksiin asiakkaille.

Markkinatilanne Suomessa on haastava, mikä on johtanut kalkkikivipohjaisten tuotteiden kysynnän heikentymiseen. Lomautustoimenpiteet ovat osa Nordkalk Oy Ab:n pyrkimyksiä parantaa yhtiön kannattavuutta kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Lisätietoja antaa

Marcel Gestranius 
vt. toimitusjohtaja
puh. +46739 201 705 

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.