Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Viljatilan poika tähtää hiihtäen huipulle!

Anna-Kaisa Haapajärvi (info a nordkalk.com), 14.1.2019

Nordkalk sponsoroi vuosittain sekä paikallisia että liiketoimintaansa liittyviä kohteita. Yksi sponsorituen saajista on maastohiihtäjä Antti Kartano. Näin Antti kertoo itsestään:

Mitä yhteistä on maastohiihtäjä Antti Kartanolla ja Nordkalkilla? Avoimuus, oikeudenmukaisuus, vaatimattomuus sekä luottamus ja kunnioitus. Näillä arvoilla kotimainen kalkkikivialan edelläkävijä ja maastohiihtäjä tekevät yhteistyötä. Kiitos tästä hienosta mahdollisuudesta!

Olen 24-vuotias isokyröläinen viljatilan poika, joka on nuoresta pojasta lähtien päässyt näkemään, miten Nordkalkin tuotteilla pystytään esimerkiksi lisäämään viljelysmaan tuottavuutta. Olen aina tykännyt liikkua ulkona raikkaassa ilmassa ja puhtaassa luonnossa. Rippikouluikäisenä hiihtoharrastus alkoi muuttua tavoitteelliseksi urheiluksi. Ensimmäisen valmentajan kanssa kehityin lukioaikana niin, että nälkä ammattimaiseen urheiluun kasvoi entisestään. Armeijan jälkeen lähdin Rovaniemelle hakemaan parempia harjoitusolosuhteita ja harjoitusseuraa. Matkalla olen huomannut urheilun raadollisuuden ja sen, että kaikki ei aina mene niin kuin on suunnitellut. Mutta kovalla innolla, periksiantamattomuudella ja kovalla työmoraalilla uskon menestykseen ja omien rajojen ylittämiseen. 

Antti Kartano 2

Menestystä on tullut vuosien varrella vaihtelevasti. Nuorten sarjoissa olen parhaimmillani ollut SM- kisoissa ikäisissäni 10 parhaan joukossa ja viestistä löytyy yksi kulta. Aikuisten sarjoissa parhaat saavutukset ovat Suomen Cupissa 30 parhaan joukossa ja yksi viestipronssi. Tänä talvena tavoitteena on parantaa noita sijoituksia ja eritysesti SM-kisoissa perinteisen 15 kilometrillä tehdä kova tulos!

Liukasta talvea!

Teksti ja kuvat: Antti Kartano

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.