Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Tulevat arkkitehdit visioivat Nordkalkin vanhoille rakennuksille uutta käyttöä

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 27.1.2017

Vajaat 40 arkkitehtiopiskelijaa ja heidän ohjaajansa Tampereen teknillisestä yliopistosta saapuivat torstaina 26.1.2017 Paraisille kolmen päivän kenttäkurssille.

Ekskursio Paraisille on osa yliopiston Arkkitehtuurin historia -kurssia, jolla Nordkalkin alueella sijaitseville ei-tuotannollisille rakennuksille suunnitellaan uusia käyttötarkoituksia.

Hanke on osa projektia Turunmaa, yhteinen kulttuuriympäristömme.

Opiskelijat aloittivat kenttäkurssinsa Nordkalkin tarjoamalla lounaalla, jonka jälkeen he saivat aimo annoksen Nordkalk-tietoutta. Päivän pääasia eli tutustuminen kohteisiin alkoi käynnillä Malmnäsin rannassa sijaitsevassa pesutuvassa tai tvättstuganissa, kuten rakennusta Nordkalkissa nimitetään.

IMG 8400

Tvättstuganin hieno sijainti ja rakennus itse herättivät paljon kiinnostusta. Opiskelijat napsivat ahkerasti kuvia pohtien samalla rakennuksen tilojen aikaisempaa käyttötarkoitusta. Muut tutustumiskohteet olivat Granbackan kerrostalot, Pajbackan rakennukset ja Maneesi. 

IMG 6842

Odotukset ovat korkealla
Hankkeen takana ovat Nordkalk, Tampereen teknillinen yliopisto, Varsinais-Suomen maakuntamuseo ja Paraisten kaupunki. Kaupungin kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin kertoi odotusten olevan korkealla opiskelijoiden aikaansaannoksia kohtaan. Opiskelijoilta toivotaan ideoita siitä miten arvokasta rakennuskantaa voitaisiin hyödyntää sekä selvityksiä siitä mitä toimenpiteitä ideoiden totuttaminen vaatisi.

- Odotamme mielenkiinnolla opiskelijoiden visioita, joista saamme toivottavasti vaihtoehtoisia näkökulmia omille suunnitelmillemme, sanoo Nordkalkin kiinteistöpäällikkö Matti Bergbacka.

Ideat esitellään yleisölle lauantaina
Kierros kohteissa antoi monelle paljon ajattelemisen aihetta ja orastavia ideoita. Nyt näillä tulevilla arkkitehdeillä on aikaa lauantaihin tutustua kohteisiin tarkemmin ja visioida kohteille uutta tulevaisuutta. Paraisten vierailun tuloksia esitellään kaupunkilaisille lauantaina 28. tammikuuta klo 11-13 kaupungintalon valtuustosalissa. Kenttäkurssin jälkeen opiskelijat palaavat Tampereelle työstämään ideoitaan. Suunnittelutyö jatkuu koko kevään ajan ja valmistuvia suunnitelmia esitellään toukokuussa.

Yövieraita Pensionaatissa
Nordkalk tarjoaa opiskelijoille majapaikan Pensionaatissa, jossa he työstävät ideoitaan ja nukkuvat. Talon salissa on varmasti lämmin tunnelma tänä viikonloppuna, kun koko poppoo nukkuu, toivottavasti, sulassa sovussa sen lattialla. Nordkalk huolehtii myös siitä, että opiskelijoiden päivät alkavat hyvin tarjoamalla aamiaisen, joka muistuttaa vieraitamme siitä, että "kalkki on kaikkialla".

Lisää Paraisten kaupungin sivulta

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.