Lehdistötiedotteet

Energiaa talteen kalkin avulla - Nordkalk ja SaltX aloittavat yhteistyön

Susan Heiskala (info a nordkalk.com), 19.11.2018

Energian varastointiteknologian yritys SaltX Technology ja Nordkalk ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen nanopinnoitetun kalkin (engl. Nano Coated Salt, NCS) valmistuksesta. SaltX on käynnistämässä energian varastoinnissa käytettävän patentoidun nanopinnoitetun tuotteen (NCS) täysimittaisen tuotannon.

"Energian varastointi on mielenkiintoinen markkina ja SaltX on mielenkiintoinen yritys. Olemme valmiita tukemaan SaltX:ä ja nostamaan tuotantomääriä vastataksemme materiaalin kasvavaan kysyntään ", sanoo Nordkalkin kaupallinen johtaja Tomas Eriksson. Erityisesti uusiutuvista energialähteistä peräisin olevan energian varastointi on haasteellista ja uusia tekniikoita tarvitaan kipeästi. Uusi NCS-teknologia on yksi ratkaisuista.

SaltX:n nanopäällysteteknologiaa on kehitetty lämpöenergian varastoimiseksi. "Suolan" tärkein ainesosa on kalsiumoksidi, jolla on hyvä volumetrinen energiatiheys. Teknologia mahdollistaa kestävän ja kustannustehokkaan ratkaisun energian varastointiin.

Nordkalk on patentoidun NCS:n pääasiallinen valmistaja Euroopassa. NCS koostuu pääosin kalsiumoksidista (CaO), joka on päällystetty piidioksidipohjaisella pinnoitemateriaalilla. Kokonaiskapasiteetti tuotteelle on 10 000 tonnia, joka vastaa noin 4 000 MWh lämpöenergian varastointia.

"Yhteistyössä Nordkalkin ja pinnoitemateriaalitoimittaja WACKERin kanssa SaltX saa kumppaniksi alansa parhaat yritykset: molemmilla on tarvittava tekninen tietotaito, tuotantovalmius ja taloudelliset resurssit valmistaa ja toimittaa laadultaan ja määrältään maailmanlaajuista kysyntää vastaava määrä NCS:ä ", sanoo SaltX Technologyn toimitusjohtaja Karl Bohman.

Nordkalk on aloittanut NCS:n pilottituotannon Paraisilla. Tällä hetkellä tuotetta valmistetaan energiayhtiö Vattenfallin Berliinin hankkeeseen. Tuote on määrä toimittaa Paraisilta Saksaan lähikuukausien aikana.

Tomas Mathias flags600px

Kuvassa vasemmalla Tomas Eriksson, Nordkalk CCO ja oikealla Mathias Snåre, Nordkalk Product Development Director.

Nordkalk
Nordkalk Corporation - www.nordkalk.com - on johtava kalkkikivipohjaisten tuotteiden toimittaja Pohjois-Euroopassa. Nordkalkilla on tuotantoa yli 20 paikkakunnalla Itämeren alueella, Keski-Euroopassa, Norjassa ja Turkissa. Yhtiön pääkonttori on Paraisilla. Yhtiön palveluksessa on 1 000 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa. Nordkalkin omistaa Rettig Group.


SaltX Technology
SaltX Technology - www.saltxtechnology.com - kehittää ja myy patentoitua energian varastointiteknologiaa. Pääasialliset asiakkaat ovat maailmanlaajuisia OEM-kumppaneita ja energiayhtiöitä kuten Alfa Laval, Vattenfall, Mobile Climate Control ja Rheem. SaltX Technologyn osake on noteerattu Nasdaq Stockholm First North Premier -yhtiössä. SaltX Technologyn sertifioitu neuvonantaja on FNCA Sweden AB.


WACKER
WACKER Chemie AG - www.wacker.com- on maailmanlaajuinen kemianteollisuuden yritys, jonka on perustanut vuonna 1914 tri Alexander Wacker. Pääkonttori sijaitsee Münchenissä. Liiketoiminta on jaettu kolmeen osaan, joista myynnillisesti suurin osa on silikonit. Tällä hetkellä toimintaa on 23 tuotantolaitoksella ja myyntikonttoreita on 31 maassa ympäri maailmaa. Wacker tarjoaa yli 3200:tta tuotetta yli 3500:lle asiakkaalle maailmanlaajuisesti. Yrityksen vuositulot ovat melkein 5 miljardia euroa ja työntekijöitä on yhteensä 13800.


Lisätietoja antaa:
Toimitusjohtaja Karl Bohman, SaltX Technology, puh. + 46-705 600 268
R & D-johtaja Mathias Snåre, Nordkalk, puh. 0207 537 344

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.